Episode #61 – O sole mio! Pizza Theory

Pizza Theory

  • 2-3spillere
  • 15mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Du skal bestille pizza for en gruppe mennesker du har på besøk. Joda, helt greit, og så plukker du opp telefonen, og øyeblikket du hadde glemt kommer: hva slags pizza? Tror du det er så lett som å spørre alle hva de vil ha? Der tar du feil, alle har en mening når det gjelder pizzafyll!

Person A liker pepperoni, men det gjør ikke person E.
Person B liker ikke ananas, men det vil gjerne A og E ha.
Person C liker kylling, men det vil ingen andre ha.
Person D vil helst ha ekstra sterk pizza, noe B og C også kan ha, men ikke A.
Person E foretrekker nachos, og det kan A og C også ha, men ikke B.

Hva gjør du da? Ingen kan bli helt fornøyde. Dette spillet tar utgangspunkt i nettopp det. Tre spillere skal kjempe om å få sine ingredienser på pizzaen. Vinneren er den som får ut alle sine ingredienser! Dette er et taktisk spill med morsomt tema og interessant mekanisme.

Spillet er helst for 3 spillere men fungerer utmerket godt også for 2 spillere. Hver runde legges én brikke ut med din ingrediens. Så skal alle spillerne skjult velge hvordan de vil dele pizzaen. Pizzaen blir da delt i flere områder. Den som har flertall av sin type i ett område, erstatter alle de andre ingrediensene med sine egne. Og dette sjekkes i hvert område. Så snus pizzaen 120 grader og det er ny startspiller og nytt perspektiv på pizzaen. Dette foregår helt til en spiller er lens for ingredienser. Dette tar ca. 10-15 minutt som annonsert på eska.

Her er det ingen flaks, bare planlegging. Spillet kan ta litt tid for de som tenker ekstra lenge, men det er ikke lett å vite hva de andre spillerne kommer til å gjøre. Foruten å se ut som en pizza, så kommer spillet i en eske som like godt kunne vært en ekte pizzaeske. Meget flotte komponenter og kjapp spilletid.

Kan fint anbefales.

Søk etter Pizza Theory her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.