Episode #62 – Hva vet du om dyr? Finn ut med Fauna

Fauna

  • 2-6spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Test dine og dine venners kunnskap om eksotiske dyr over hele verden, og utnytt dine venners kunnskap for egen vinning. Dette er nemlig et kunnskapsspill der akkurat din kunnskap ikke nødvendigvis trenger å bety seier. Litt kunnskap er alltid til hjelp, men du kan utnytte de andres kunnskap underveis.

Som vanlig i triviaspill så skal man svare på spørsmål. Her skal man derimot svare på tall og lokasjoner. Du kan gjette på hvor lang halen er på et dyr, hvor tungt det er, hvor høyt/langt det er, og hvor i all verden det befinner seg. Du trenger altså ikke avgi svar, for her plasserer du bare en kube på spillebrettet med hva du mener er riktig.

Hver gang det er din tur skal du sette ut en kube. Enten et sted på verdenskartet, eller på en skala der vekt, høyde/lengde, halelengde er representert. Du velger fritt hvor, så lenge plassen ikke er opptatt. Men da kan du kanskje velge plassen ved siden av, som også gir poeng om sidemannen har riktig. Kanskje du har mer rett?

Når alle har satt ut alle og passet eller er tom for kuber, så finner vi frem fasiten. Da legger vi ut sorte markørkuber på alle riktige svar. Så teller vi poeng. Har du plassert helt riktig, får du mest poeng. Har du plassert nesten riktig, altså rett på siden, så får du litt poeng. Du kan med andre ord benytte deg av andres svar og plassere på siden av dem for å sanke inn litt poeng underveis.

Fauna er et fint familiespill som også fungerer for en gruppe voksne. Det er hele 360 forskjellige dyr her, så pugging er ikke veldig aktuelt. Halvparten av dem er ekstra vanskelige, og det velges bare i starten av spillet om vi skal spille med de enkle eller vanskelige. Et spill tar toppen 45 minutt, og da får du gjerne en liten mestringsfølelse.

Som ikke-fan av Trivial Pursuit og andre triviaspill, så er dette absolutt et unntak. Jeg liker dette, for det krever ikke at jeg nødvendigvis kan så mye. Jeg kan jo bare legge kuber ut fra hva de andre «vet» eller ei.

Søk etter Fauna her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.