Episode #65 – Hektisk hjernetrim med Ubongo

Ubongo

  • 1-4spillere
  • 25mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 428,-

Dette var et av de første spillene jeg ble introdusert til som krevde hektisk hjerneaktivitet og skarpe øyne. Og litt flaks. Jeg fant ut at jeg mestret det ganske dårlig, men likte det veldig godt, for det var likevel mulighet for å vinne. Det var takket være poenggivningen. Men hva dreier det seg om?

Du får utdelt et brett med et rutenett i en viss form. I denne formen skal du plassere et gitt sett med Tetris-aktige brikker, og de skal altså dekke hver rute i formen. Ingen ting må stikke ut, og ingen ruter må være synlige. Dette krever at du må snu, vende og rotere alle brikkene du har fått utdelt, og forsøke nye posisjoner og plasser. Det er ganske hektisk, og du kjemper selvsagt mot tiden – og dine motspillere.

Så er det poengene. Når du blir ferdig med ditt puslespill roper du ut «Ubongo». Da kan du flytte en markør, og den raden markøren står på, der kan du trekke to krystaller fra. Krystallene er på forhånd lagt opp helt vilkårlig. Etter 9 runder er det telling. Den som har flest krystaller i én farge er vinneren. Det er ikke alltid lønnsomt å være først. Man får førstevalg i krystall, men ikke nødvendigvis de man samler på. Krystallene må plukkes før tiden renner ut. Er du i etterkant ved å bli ferdig, så har du ennå sjans til å få de rettekrystallene.

Ubongo er et fint familiespill med god utfordring. Hvert brett er tosidig, hvor den ene siden er lett og den andre er middels mot vanskelig. En terning gir hver side av brettet 6 mulige løsninger, så dette lærer du deg neppe utenat. Det er god gjenspillbarhet. Av spillene i Ubongo-serien er nok dette det mest familievennlige. Selv foretrekker jegUbongo 3D, men liker godt å spille dette også.

Ubongo kan kjøpes her.

One thought on “Episode #65 – Hektisk hjernetrim med Ubongo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.