Episode #66 – Gudommelig moro i Age of Gods
I fantasiens verden finnes det et utall med guder og gudommeligheter. Men hva er det de egentlig finner på for å underholde seg selv? I Age of Gods sender gudene raser i krig mot hverandre, for å kunne vinne et veddemål, og kanskje hjelpe folkeslaget/rasen som tilber guden. Du skal få lov til å være en av gudene i dette spillet, og det er opp til deg hvordan du ønsker å styre rasen din. Eller styrte det.
Du får i starten av spillet valget mellom et par guder. Valgene avsløres på likt, så får alle utdelt en rase hver ut av seks raser. Dette er skjult, og du vet kun hvilken rase du har. Med 4 spillere, for eksempel, er det to raser som ingen får, men som ingen får vite om heller, før spillet er over. Den rasen du har fått er rasen som tilber deg, og det er bonuspoeng til deg om du får dem utbredt på kartet når spillet er over. Men veien til slutten er ikke uten farer og trusler.
En runde går slik: Skjebne – Fortifisering – Krig – Korthandling. Skjebnen er stort sett å få utdelt en ny rase eller krige nok en gang. Når du skal krige, velger du et hvilken som helst rase og angriper hvem som helst. Også dine egne. Hvis du alltid forsvarer dine egne raser, er det lett for dine motguder å finne ut hvilke raser som er dine. Men selvsagt kan du finte og beskytte helt andre raser, forhåpentligvis en rase som tilhører en annen gud, slik at de andre gudene går til felles angrip mot denne rasen.
Spillet er nemlig som poker. Du må bløffe deg på veien til slutten. Det er opp til deg at ingen oppdager hvilke raser du har, eller i det minste sørger for at dine raser har flest brikker ute på kartet slik at du får poeng på slutten. Men, før spillet er over, blir du nesten helt nødt til å avsløre minst en av dine raser. Du begynner spillet med 8 kort pluss ditt rasekort. Hver runde må du spille et kort, og det er 9 runder totalt. Du får utdelt 4 nye kort i løpet av hele spillet. Ja, du kan spare dine egne rasekort helt til slutt, men da går du glipp av en ny fase som skjer i runde 7, nemlig veddemålet.
Når det er tid for vedding, kan hver gud velge opptil 2 raser fra kortene de har igjen. Du kan ikke velge dine egne raser. På dette punktet har du maksimalt 4 kort igjen, og du vil ikke at de fire skal være dine egne raser, for da får du ingen poeng for veddemål. Du bør derfor avsløre dine raser underveis, selv om det gjør deg åpen for angrep. På den andre siden, gjør de andre gudene sannsynligvis det samme, så alle er sårbare. Men har du tatt var på feil raser, er det ikke nødvendigvis gode kort du sitter igjen med. Hva betyr veddemålet? Veddemålet vinner du dersom en rase du har valgt får ut alle brikkene sine på kartet idet spillet er over. Da kan du satse på en rase som nesten har alle ute, eller en liten rase. Du vil mest sannsynlig hjelpe en motgud å nå sitt mål, men da får du også poeng om du klarer det. Plutselig må du ikke bare beskytte dine egne, men du vil gjerne hjelpe andre.
Ved slutten er det selvsagt telling av antall brikker dere har ute av hver rase. Til slutt avslører alle hvilke raser de har veddet på, og får poeng dersom de har klart målet sitt. Det er gode poeng og er verd å spare gode kort mot slutten. Vinneren er selvsagt den som har flest poeng.
Spillet er spennende, kjapt og ikke minst moro. Utseendemessig gir jeg det minuspoeng, for rasebrikkene er aldeles ikke fine, og krasjer med bakgrunnen. I tillegg er esken meget dårlig planlagt. 50% av plassen er dedikert til én terning. Så er det plass til kortene, og resten av brikkene må du stappe så godt du kan oppi de to resterende hullene. Sortering før spillet er i gang kan ta litt tid på grunn av dette. Med noen få poser kan dette unngås, men det er ikke plass til så mange.
Dette er en god anbefaling om du liker en del bløffing og taktikkeri. Ikke minst er det åpent for å snakke om rasene, fordi alt er skjult.
Søk etter Age of Gods her.