Episode #67 – Lekent med tall og farger i Rummy

Rummikub

  • 2-4spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 226,-

Klassiske spill kan ofte være kjedelige å spille. Ikke fordi spillet er kjedelig, men fordi spillere med ferdighet har mye bedre sjanse til å vinne enn deg. Ta for eksempel sjakk. Her er det ren dyktighet som gjør at du vinner. Spiller du mot verdensmester i sjakk, vet du utfallet. Du kan bare ikke vinne. Rummy er kanskje litt i samme sjangeren med at det er gammelt, men her trenger du ikke være verdensmester for å vinne, du trenger bare å spille mot noen! Og hvem som helst kan vinne.

Målet med spillet er å kvitte seg med alle dine brikker. For å kvitte seg med dem må du legge dem ned i et slags mønster på midten, der alle brikkene legges ut. Mønstrene skal være ett av følgende: lik valør men forskjellig farge. Forskjellig valør (i rekkefølge) men lik farge. Så hvis du vil legge ut dine gule 7-er, må du altså legge den bak en gul 6-er eller foran en gul 8-er. Eller ved siden av en blå og rød og sort 7-er. Høres ganske begrensende ut. Men det er stor frihet, for du kan veksle om på brikkene så mye du vil, så lenge det er en lovlig plassering idet du flytter dem. Mulighetene er mange, og bare én brikke kan være nok til å løse opp alt, eller være til ingen nytte. Hvis du ikke kan legge ut brikker, må du trekke inn en tilfeldig ny.

Spillet er kjapt, enkelt å forklare, og utfordrende. Men en god ting med det er at alle kan spille det. Spesielt den eldre generasjonen har lett for å forstå spillet og utnytte mekanismene til det ytterste. Så det kan være et godt spill å ha i samlingen sin for å inkludere så mange som mulig.

Rummikub kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.