Episode #68 – Jeg har en billett å kjøre! Ticket to Ride!

Ticket to Ride: Europe

 • 2-5spillere
 • 60mspilletid
 • år anbefalt
Gamezone.no: 349,-

Er du virkelig en brettspillentusiast burde kjenne til navnet Alan R. Moon. Dette er mannen bak et av de mer suksessrike spillene der ute, nemlig Ticket to Ride. Kjenner du ikke navnet? Fortvil ikke! Nå har du sjansen til å lære om et av de mer tilgjengelige spillene der ute, og hvorfor spillet har blitt så populært som det er.

I dette togspillet handler det altså om å lage jernbaneforbindelser mellom byer. Du får poeng for å lage forbindelser, men potensielt enda mer poeng om du lager forbindelser på oppdrag. Oppdragene er kjernen i spillet. Du får hemmelige oppdrag fra en stor bunke med kort, og velger blant disse. Oppdragene sier hvilke byer som ønsker en direkteforbindelse ved å kun bruke ditt selskap, eksempelvis kan det være at du skal ha rute fra Oslo til Paris. Da skal du ved hjelp av dine vogner lage en sammenhengende forbindelse mellom disse to byene. Det er viktig å skynde seg, for plutselig kan en motstander legge sine vogner i veien for deg, og gjør det vanskelig og kanskje umulig for deg å få det til.

 

For å legge ned vogner trenger du vognkort. De er fordelt på forskjellige farger, og disse fargene finner du igjen på spillebrettet. Har du 3 blå kort, kan du legge ned 3 vogner på en 3-er strekning i fargen blå (eller en grå, som er valgfri farge). Når du har fullført en billett som viser hvilke byer du skal lage en linje mellom, har du sikret deg poeng på slutten. Du kan, når det er din tur, velge mellom 3 handlinger. 1. Trekke nye vognkort. 2. Trekke nye billetter. 3. Legge ut vogner. I Europe-utgaven har du et 4. valg, nemlig å spille ut en stasjon. Det er få valg, men du får ofte en følelse av at du burde hatt én handling til. Bare én. Og det er litt av hensikten.

Hvis du følger med på hvilke vognkort dine motstandere trekker inn, kan du få en liten anelse av hvor de kommer til å bygge. I tillegg kan du ta den lettere varianten, å se hvilken retning de bygger i. Da kan du forsøke å forhindre dem i å nå sitt mål. Eller du kan fokusere på deg selv og håpe at ingen andre kommer i veien. Det trenger ikke alltid være sabotasje om noen kommer i veien for deg. Det kan rett og slett handle om at de også trenger den veien du vil ha.

Så med disse få valgene, så er det likevel så utrolig god dybde i spillet. Akkurat passe for en familie og en relativt kjapp runde med spilling. Dette er et av spillene som burde erstatte Monopol om du har dette i hyllene, og dette er faktisk gøy å spille.

Ticket to Ride: Europe kan kjøpes her.

6 thoughts on “Episode #68 – Jeg har en billett å kjøre! Ticket to Ride!

 • 2. juni, 2012 kl 16:24
  Permalink

  «Rute fra Oslo til Paris» – nei men! Da må du kombinere to forskjellige spill. 🙂

  Svar
 • 11. juni, 2012 kl 16:39
  Permalink

  Sånn kan det gikk 🙂 Fort gjort å si eller gjøre feil når man spiller inn video. Mye å tenke på, og av og til husker man jo feil 😛

  Svar
 • Tilbakeping: Episode #156 – Takenoko | Brettspill med Takras

 • Tilbakeping: Episode #180 – Mangrovia | Brettspill med Takras

 • 4. november, 2018 kl 13:41
  Permalink

  Det har jo kommet mange ulike utgaver av Ticket to Ride. -Har du noen formening om hvilken som er den beste?? 🙂

  Svar
  • 5. november, 2018 kl 09:37
   Permalink

   Det er sant, det har kommet ganske mange og jeg har bare fått prøve et håndfull av dem mer enn én gang. Men jeg liker godt Märklin-utgaven, som nå Nederland-kartet ligner litt på. Ellers tenker jeg Europa-kartet er kjekt, eller USA med utvidelsen.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.