Episode #69 – Topas

Topas

  • 1-4spillere
  • 15mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Når det gjelder juveler så er det viktig å satse riktig. Hva er mest verdifullt og når skal man kjøpe og selge? Det trenge du ikke tenke på i dette spillet. Her skal du legge ned kort som passer med eksisterende kort, og optimalisere poengene dine. Ja, vi snakkes Knizia her, men det er slettes ingen negativ ting.

I Topas skal du legge ned flere topaser ved siden av hverandre. La oss si krystaller, for det er det ordet jeg til stadig kommer tilbake til. Det ligger allerede noen kort på bordet, og kortene er todelt. I hver del finner du en krystallfarge, fra rød, blå, grønn og gul, med antall 1, 2 og 3. Når du legger ned et kort, må det legges ved siden av andre. Det behøver ikke være samme type, men det ville være det mest lønnsomme. Om du legger ned kort med krystaller som passer med eksisterende, så får du poeng for hver rekke med krystall som henger sammen med ditt kort. Eksempel: det ligger et kort med 3 røde krystaller. Du legger ned et kort med 2 røde inntil disse. Da får du 5 poeng (3 + 2). Hvis den andre delen av kortet ditt også passer med den rekken, får du poeng der også. Du kan score flere ganger per kort, med andre ord.

 

Hver rekke kan gi deg opptil 7 poeng maksimalt. Mer enn det, og du får ikke lov til å legge kortet ned inntil denne rekken. Så det er begrenset med poeng, og krever nytenking. Det er en flott begrensning, ellers kunne man bare bygget videre og videre på samme rekke.

Spillet går kjapt, og spillet sier 15 minutt. Det er helt riktig. Kjapt å lære, og nesten kjappere å spille. Etter 7 runder er spillet over, og da vinner den som har mest poeng oppsamlet. Et fint spill å ha med seg på tur, og bruke som ventespill.

Søk etter Topas her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.