Adventurers – Pyramid of Horus – Hvor langt tør du gå?

The Adventurers: The Pyramid of Horus

  • 2-6spillere
  • 45mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Du ser skatten. Den bare ligger der. Håner deg! «Ta meg hvis du tør», sier den. Og du vil. Dette er veien til rikdom og berømmelse. Men du er ikke alene i Adventurers: Pyramid of Horus.

Det er flere som vil ha skatten. Men på veien er det mange farer, og en gammel forbannelse gjør at krypten raser sammen. Hvor langt er du villig til å gå?

Det er nettopp dette The Pyramid of Horus handler om. En ny pyramide er oppdaget av skattejegere, og alle vet om rikdommene som ble gravlagt sammen med faraoen.

I pyramidens krypt er de mange store og verdifulle skatter som kan hentes. Jo lenger inn du kommer, jo større blir skattene. Men jo mer du bærer med deg, jo tyngre blir lasten, og du får gjort mindre hver tur.

I tillegg finnes det slanger, skorpioner, krokodiller og vandrende mumier. De er selvsagt der for å forhindre røvere skkurat som deg, så ikke vent noen nåde.

Hver tur kastes fem terninger. Avhengig av antall øyne på terningen og antall skatter du bærer med deg, får du et gitt antall handlinger.

Se opp for skader, slangebitt og lignende som vil påvirke handlingene dine. På din tur kan du enten bevege deg ett skritt i ortogonal retning, eller lete etter skatt der du står.

Mumier? Ja, ekte, «levende» mumier i Adventurer: Pyramid of Horus.

Når alle har gjort sine handlinger, er det tid for mumiene å bevege seg. Da trilles terninger, og de kan flytte inntil 5 skritt. heldigvis følger de alltid lik bane, så det er lett å forutsi hvor de går, bare ikke hvor langt.

Adventurers: Pyramid of Horus

Der de går befinner de største skattene seg, og de krever flere handlinger for å få tak i. Så er det takras. En stor stein faller fra taket hver runde, og kan lande der du står.

Om du er i veien for steinen, klarer du kanskje hoppe unna, men du blir påført skade fra de mindre steinene.

Steinene kan i tillegg sørge for å blokkere utveien, og fordømmer alle som er igjen til å dø sammen med mumiene. Har du ikke kommet deg ut innen da, er det over og ut.

Så dette handler om å komme seg inn, samle så mange skatter som du våger, og komme deg ut i tide. Ikke ulikt navnebroren Temple of Chac. Spillet er lettfattelig og rundene går fort.

Adventurers: Pyramid of Horus er et spenningsspill, hvor opplevelsen altså har en del å si. Selve mekanismen er ikke utfordrende, men det er også noe av det som gjør spillet spennende. Det er ikke mye man kan gjøre for å sabotere hverandre, det handler bare om å være førstemann til mølla.

Et åpent landskap som plutselig blir steng

Kartet er fordelt på 4 områder. Første området har noen få, mindre verdifulle skatter. Det er også kun her i starten du kan finne førstehjelpsskrin, motgift og bæreveske… og slanger.

Det andre området som er litt lenger inn, skorpioninfisert sand, men med litt bedre skatter. Det tredje området er krokodillevannet, men her er det mange skatter å finne.

Til slutt er det området innerst, og rundt resten. Her faller ingen steiner fra taket, men her vandrer mumiene. Det er også her du får tak i gudegjenstandene som er verd mest. Men for å få tak i dem så må du kanskje ofre mye på veien.

Jeg liker Adventurers: Temple of Chac spillet godt, og det er meget vakkert å se på. Komponentene og grafikken er det ingen ting å sette fingeren på. Unike figurer og gjennomført tema. Absolutt en anbefaling om du er ute etter en Indiana Jones-følelse.

Musikk: Spike in a Rail (Darren Korb, Bastion)

Søk etter The Adventurers: The Pyramid of Horus her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.