Episode #74 – Ikke Bugs, men GUBS!

GUBS: A Game of Wit and Luck

  • 2-6spillere
  • 20mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 169,-

Insikter som elsker ringer og gjemmer seg bak sommerfugler og rir på padder. Det er vel helt normalt? Spillet er like dypt som det er normalt, og der er vel egentlig premisset satt. Dette handler da altså om Gubs og ikke Bugs, Målet med spillet er å ende opp med flest Gubs på slutten av spillet. Hver runde så får du trekket et kort, spille så mange kort du vil, eller gjerne trekke kort. Ett av korttypene er altså en Gub, som er det viktigste du kan få deg.

Selv om du har Gubs foran deg kan dine motstandere legge ned feller og andre farer. Fangede Gubs teller ikke på slutten, kun frie eller beskyttede. En av fellene er en ring. Da legger du rett og slett ned en ring foran deg og lokker til deg frie Gubs fra de andre, og de henger seg på denne ringen. De elsker den bare. De gir ikke poeng sålenge de er fanget, men da forhindrer du også at andre får poeng. Eller du kan spille ut en sommerfugl på en av dine Gubs, og beskytter dem delvis mot angrep, fremfor å være helt ubeskyttet.

I bunken er bokstavene G, U og B stokket inn helt tilfeldig. Når alle tre bokstavene er trukket, er spillet over, og den som har flest frie og beskyttede Gubs er da vinneren. Underveis kan dine Gubs ha blitt sabotert av motstpillere eller vært med i en grusom tilfeldighet som også gjerne skjer underveis. De valgene du har, handler stort sett om hvem du ønsker å sabotere for. Dine egne valg handler om flaks og snillhet fra de andre. Har du en Gub ute er du utsatt. Har du ikke mange kort på hånd er du utsatt. Har du mange kort på hånd er du like utsatt.

Så i konklusjon? Dette er et meget lett spill med et kjempelett men humoristisk tema. En skikkelig filler der ingen av dine handlinger egentlig betyr noe. Det er kortene som trekkes som bestemmer hvor heldig du er. Men om du liker store tilfeldigheter, flotte kort, fint tema og en kjapp spilletid, så er dette kanskje noe for deg. Hvis du har yngre medlemmer i gruppa, bør jeg legge til.

GUBS: A Game of Wit and Luck kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.