Episode #78 – Den utrolige Labyrinten

Labyrinth

  • 2-4spillere
  • 20mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 568,-

Du har med stor sannsynlighet vært borti eller hørt om dette spillet før. Det finnes i de fleste steder der det selges brettspill, da det kanskje står på like linje med Monopol eller Stigespillet her i Norge. Dette er et spill der du skal lete etter skatter i en magisk og fortryllende labyrint, samtidig som du må utmanøvrere dine motstandere, som vil finne sine skatter før deg. Hvem blir den beste trollmannen?

På din tur er det første du gjør å forandre på hele labyrinten! Labyrinten er delt opp i mange firkanter, med rette baner, svinger og kryss på seg. Men fra siden av brettet kan du forskyve alle brikkene i samme rad med et helt hakk, og fører inn en ny brikke. På den måten har du forandret hele oppsettet, og gjør det kanskje vanskeligere for andre trollmenn. Ditt mål er å finne en skatt, og klare å lage en bane helt frem til skatten. Du vet hvor den er, men veien dit er i stadig endring.

Og der har du egentlig hele konseptet forklart, allerede. Hver spiller får tildelt en bunke med skattekort. Du får se på det øverste kortet, og så må du finne den skatten. Når du har funnet den, kan du se på det neste. Den første som har funnet alle sine skatter, har vunnet. Med flere spillere blir det færre skatter per spiller, men mange forandringer av labyrinten vil skje underveis. Og med bare to spillere, er det enda mer rom til strategi, for da skjer det ikke altfor mye underveis – forhåpentligvis.

Spillet er pent å se på, konseptet er meget enkelt å forstå, og det har en grei dybde i seg, og det er et fint verktøy å lære barn å se løsninger i form av mønstre, og det å finne veien frem til målet.

Labyrinth kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.