Episode #79 – Vive la The Resistance!

The Resistance

  • 5-10spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 174,-

Vi har vel alle hørt om det. Opprørsbevegelsen som kjempet gjennom til siste liten, og ble kåret som store helter mot regjeringens onde og mektige klør! Men, om bevegelsen taper slaget, blir de stemplet som sabotører, forrædere og hva som verre er. Det er et klassisk eksempel der det er seierherren som skriver historien. Denne gangen skal du få oppleve det sammen med dine venner eller personer du aldri har møtt før. Og avhengig av hvilken side du er på, vet du aldri hvem du kan stole på.

The Resistance handler om å velge et lag som skal sendes ut mot regjeringens kritiske bygg og utføre sabotasje. Men, iblant denne motstandsbevegelsen så befinner det seg agenter fra regjeringen de prøver å felle. Agenten må ikke avsløre seg, for hvis det skjer, blir han utelukket fra oppdraget. Men motstanderne må heller ikke velge agentene, da det vil gi skjebnesvangre konsekvenser for dem.

 

Spillet startet ved at hver spiller får et rollekort. Rollekortet sier om du er agent eller ikke. Så for eksempel i et spill med 5 spillere, er det hele 2 agenter. Alle skal lukke øynene, og spillets leder sier at de som er agenter nå kan åpne øynene og identifisere hverandre. Nå vet de hvem de andre agentene er. De lukker øynene. Deretter skal alle åpne øynene. Spillet varer i 5 runder, og i hver runde skal det altså velges ut et lag som skal ut og utføre sin bit av oppdraget. Alle skal stemme på dette laget på en demokratisk måte, og flertallet bestemmer utfallet. Ved uavgjort så er laget vedtatt. Når alle er enige om laget, så får de tildelt sine oppdragskort. Det er egentlig bare et «Suksess» og et «Mislykket»-kort. Spillerne velger dette i all hemmelighet og legger et av kortene i svarbunken, og det andre i kastebunken. Begge bunkene stokkes, slik at ingen vet hvem som har lagt ned hva. Ett og ett kort trekkes fra svarbunken. For hvert «suksess»-kort er alt i orden. Men om det bare kom ett eneste «mislykket»-kort, er oppdraget tapt, og runden går til agentene. Det er altså 5 runder, og den som først vinner 3 runder har vunnet.

Om oppdraget ble vellykket, så var jo laget helt riktig valgt. Eller har bare agenten lurt de andre og spilt et «suksess»-kort? Det er viktig å kunne bli gjenvalgt senere. Men hvis det er et «mislykket»-kort, hvem av de utvalgte var synderen? Og det kan faktisk være flere enn bare en av dem. I neste oppdrag skal et nytt lag velges, men det er som regel en mer eller en mindre deltaker enn i forrige runde. Dette skaper usikkerhet, og diskusjoner oppstår naturligvis. Klarer du å holde masken om du er agent? Eller motsatt: klarer du å bli trodd dersom du er en ekte motstander? Hvis ingen blir enige om neste lag etter tre avstemninger, vinner agentene. Motstandsbevegelsen er i opprør mot seg selv og klarer ikke lenger fungere mot regjeringen. Oppdrag fullført for agentene.

Dette er et flott og kjapt partyspill, og det tar aldeles ikke lang tid å spille. Diskusjonene kan bli ganske så livlige, og irrelevante opplysninger kan gjerne komme frem i overtalelsesprosessene. Men det viktige er å følge med på hvem som var med på forrige oppdrag og hvordan det gikk, kontra senere oppdrag, og så overbevise de andre om din mening om saken.

 

The Resistance kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.