Episode #84 – Kjemp om tittelen King of Tokyo

King of Tokyo

  • 2-6spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 158,-

Liker du store monstre av type Godzilla? Da burde du ta en kikk på dette. Her kan du nemlig spille som gigantiske monstre som herjer rundt i Tokyo. Men du er ikke alene om å kjempe om å ødelegge byen; andre monstre ønsker også å ødelegge den. Og Tokyo er ikke stor nok for dem alle.

Målet her er ikke ødeleggelse, men poeng og slåssing mot de andre monstrene. Det viktigste er å være den skumlese og fæleste av dem alle. Det får du til ved å forbi i byen og samle poeng. Spillet er delt opp i to områder. Inne i byen eller utenfor. I tilfelle med 5 og 6 monstre er det plass til 2 monstre i byen, en ved kaia og en i sentrum. Men det er fortsatt bare to områder du trenger å tenke på. Inni eller utenfor. Monstrene som står på utsiden skader alltid de som er inne i byen, og vice versa. Hvordan fungerer det?

På din tur skal du trille 6 terninger. Du har 3 kast til rådighet, og kan spare på de terningene du vil. Terninger du har spart på fra tidligere kast kan også inkluderes i disse kastene. På terningene finner du 4 forskjellige valører: skade, helse, energi og poeng, hvor poengene er 3 sider med forskjellige verdier. Når du er ferdig med å kaste sjekker du resultatet. Alle skadeterninger skader de andre monstrene. Du kan ikke velge bort dette. Helse gir deg liv tilbake, men kun om du står utenfor byen. Energi gir deg energikuber som kan brukes til å handle kort med spesialegenskaper, og poengene gir deg poeng. For å få poengene så må du rulle minst 3 identiske poeng i lik verdi. Tre 2-ere gir for eksempel 2 poeng.

Når du skader et monster som er i byen, kan det monsteret/monstrene velge å trekke seg unna. Da er du helt nødt til å innta byen selv. Men det er lønnsomt å være der. Du skader mange andre monstre samtidig, og du får poeng ved å innta byen og å bli der en runde. I tillegg har du alltids sjanse til å trekke deg unna om noen skader deg. Du kan ikke velge å dra ut uten å bli skadet.

I slutten av turen din kan du kjøpe spesialkort. Kortene er alle unike, og kan være at du kaster en tankbil, raserer et bygg, tar imot en atombombe og masse annet galskap. Kortene gir deg stort sett fordeler, og du bruker oppstarte energikuber til å handle disse. Dette er et viktig instrument i kampen om Tokyo, så det kan være lurt å spare opp energi på veien. Du vinner når du er den eneste som står igjen, eller om du får 20 poeng først.

Som du kanskje skjønner så er dette et spill av den enklere sort. Du har enorme pappfigurer som representerer monsteret ditt, og du skal være i Tokyo og skade de andre. Spillet forklares på 5 minutt og så er det bare å sette i gang. 30 minutter er alt som skal til, inklusiv forklaring, om ikke alle spiller forsiktig hele veien. Men det er ikke hensikten, da skjer det lite fremgang. Jeg kan godt sette meg ned en runde med dette spillet, men det er nok ikke et spill som forblir i min samling, da jeg vil ha litt mer kontroll over hva jeg gjør.

King of Tokyo kan kjøpes her.

One thought on “Episode #84 – Kjemp om tittelen King of Tokyo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.