Episode #86 – Quintis Fontis!

The Enigma of Leonardo: Quintis Fontis

  • 2-4spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Etter en ikke så strålende omtale av det første spillet, så har russerne kommet med en ny utgave. De kaller det en utvidelse skråstrek selvstendig spill. De har beholdt essensen i spillet, ved å kombinere symboler for å oppnå de forskjellige «nøklene» i spillet, eller symbolene. Men de har endret helt på hvordan spillområdet fungerer og interaksjonen mellom spillerne.

Hver spiller har en hånd med kort som de holder skjult for andre. Disse kortene har forskjellige symboler oppe til venstre. Noen med to, andre med tre, og i tillegg finnes det kort med tekst som fungerer på helt andre måter. Symbolene kan være hodeskalle, profilbilde, due, statue med mer. Målet er å få en kombinasjon av tre symboler inntil hverandre på rekke eller rad. Hvordan gjør man det?

På din tur skal du trekke et kort, deretter spille et kort. Jeg syns mekanismen om å trekke kort først er meget merkelig. Du aner ikke hva dette kortet er, og det kan forandre taktikken fullstendig, og skaper en unødvendig pause idet du må tenke på nytt. Å trekke på slutten av turen din er mer naturlig, og du får sjans til å planlegge før det blir din tur igjen. For å spille et kort, legger du det ved siden av et kort som allerede ligger på bordet. Om du får lagt ned kortet med et symbol som utgjør 3 like på rad, så får du en «nøkkel» som premie, eller et kort med det symbolet du spilte. Det kan også være at du har fått flere symboler samme tur, og det er helt i orden, da får du bare flere nøkler. Men, om du allerede har det symbolet, må du ha 4 på rad. Har du to slike, må du ha 5 på rad neste gang.

Kortene som ligger ved siden av hverandre danner etter hvert 5 kort i bredden og høyden. Dette er maksimal størrelse. Om det ikke finnes ledige plasser igjen i samlingen, må du erstatte kort som allerede eksisterer, og det er da det begynner å bli litt utfordrende. Det kortet du legger ut, må ha minst ett symbol som stemmer overens med ett av symbolene på kortet du erstatter. Det er selvsagt enda en hake ved det hele.

Det kortet som ble spilt før din tur har symboler på seg, og disse symbolene er nå ulovlig å spille på din tur. Har du et kort med minst ett av symbolene som finnes på det forrige spilte kortet, så må du velge et annet. I tillegg finnes det en veto-markør. Denne legges på i slutten av turen din på et kort, og symbolene på dette kortet er nå også ulovlig å spille. Det gjør det virkelig trangt og snevert, å treffe med de symbolene som går. Det kan hende at du må si pass som følge av det.

Spillet er meget tregt. Med er rutenett på 5×5 er det alltid minst 50 symboler tilstede, og de endrer seg underveis før det blir din tur. Du har i tillegg flere symboler på hånd å forholde deg til. Du kikker og kikker, og etter hvert finner du et sted å legge det, deretter vente en hel runde før det er din tur igjen. Fremgangsfølelsen er minimal, og etter hvert venter alle på at spillet skal bli ferdig. Det tar for lang tid for hva du faktisk gjør og får ut av det, så dette er ingen anbefaling fra min side. Det er en aldri så liten forbedring fra sin original, men ikke nok til å være interessant.

 

Søk etter The Enigma of Leonardo: Quintis Fontis her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.