Episode #88 – Kakerlakk i salaten

Kakerlakensalat

  • 2-6spillere
  • 15mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Partyspill kan fort bli mottatt på forskjellige måter. Det viktigste er å spille med de rette personene. Personer som kan nyte enkle og meningsløse spill, slik som dette er. Kakkerlakkensalade som det heter i Nederland, er et spill med høyt tempo, oppfattelse av situasjon og mye moro – dersom man liker sånt.

Dette spillet lærer man på 1 minutt, og spiller på 5-10 minutt. Et meget kjapt spill som kan brukes hvor som helst der det er et bord å sitte rundt. Spillet består av en kortbunke, og på hvert kort er det et bilde av en grønnsak, nemlig paprika, blomkål, salat og tomat. I tillegg finner du kakerlakker som krysser bort en type grønnsak. Bunken fordeles likt på hver spiller, og vi setter i gang.

På din tur trekker du et kort fra toppen, viser det frem, og sier navnet på grønnsaken, i dette tilfellet ‘paprika’. Om du sier feil, må du trekke inn kortene som er spilt. Høres det lett ut? Vent og se. Nestemann gjør det samme, og sier navnet. Men, så kommer haken ved det hele. Dersom det viser seg å være enda en paprika, så må spilleren lyve, og si en av de tre andre grønnsakene. Og så kommer den neste haken. Si at spilleren sa ‘tomat’ da hun løy, og den neste spilleren trekker frem en tomat. Selv om det var bilde av en paprika sist, så er det det spilleren sa som gjelder, ikke bildet på kortet. Og forvirringen begynner. Så kommer en ny tvist. Noen kort har en kakerlakk avbildet på seg. Dette forbyr en grønnsak fra å bli nevnt. Alle legger så kort på siden av sin tidligere bunke, slik at denne er synlig hele veien, helt til det kommer en ny kakerlakk. Plutselig er det tre grønnsaksnavn du må være oppmerksom på. Det du spiller selv, det den forrige sa, og de som er forbudt å si. Og du har kort tid på å si det på.

Tiden og måten du sier det på er veldig streng i følge reglene. Når du avslører kortet ditt, har du ikke lov til å si «øøøm», «åå», «hmm» eller noe som helst. Du skal ikke lage lyd, annet enn korrekt navn på grønnsaken. Sier du feil, må du trekke inn. Du får heller ikke lov til å bruke mer enn 3 sekund på å tenke. Da blir det påpekt av andre spillere, og du må trekke inn kortene.

Spillet er som nevnt veldig lett å lære, men utrolig vanskelig å mestre.

 

Søk etter Kakerlakensalat her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.