Episode #90 – Evolusjonen sier det er på tide å fly

Evolution: Time to Fly

  • 2-6spillere
  • 45mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Det originale Evolution var et av de forfriskende spillene fra RightGames fra Russland. Det minnet meg sterkt om Munchkin, men hadde et tema som passet godt, og det føltes annerledes nok til å være unikt. Men trengte det igrunnen en utvidelse? De har nå kommet med utvidelsen Time to Fly, som etter esken skal tilføre mulighet for flere spillere og samtidig nye egenskaper.

Utvidelsen tilføyer ingen regler. Spillet går sin vante gang som før, men støtter nå en 6. spiller om ønskelig. Så på bagkrunn av at det ikke er noen særlig endring i spillet, så anbefaler jeg at du sjekker ut min omtale av grunnspillet først, og deretter komme tilbake til denne videoen. Har du gjort det nå? Flott!

Det som er nytt her er litt ekstra komponenter, type blå matmarkører og røde, slik at det skal være nok til alle sammen. Og en ekstra terning, om det skal bli behov for det. Reglene anbefaler å blande sammen alle kortene med originalspillet, og gjerne halvere bunken slik at det ikke tar så lang tid å komme gjennom den – med mindre dere spiller med hele 6 spillere, da. Det er i utgangspunktet ikke noe jeg ville anbefalt for dette spillet, da 4 er nok til at det kan bli langtekkelig.

De nye kortene som har kommet har mange stilige funksjoner. Jeg liker godt Anglerfish, som ligger som et vanlig dyr – tiltrekkende for kjøttetere – og når det blir angrepet, avslører det seg og får sjans til å spise sin angriper. Det andre er intellekt, som gjør at dyret som angriper kan velge å ignorere en av byttets egenskaper. Eller hva med muligheten til å gjemme seg i gresset, og angripe et dyr som skal ut og skaffe mat? Eller gjerne formere dyrene dine ved graviditet.

Som du ser er det mange nye kort, og jeg syns at kortene tilføyer en god del til spillet. Det er mye variasjon, og mange nye måter å angripe på, men samtidig også forsvare seg på. De nye parasittene gjør også jobben litt mer spennende, og spesialiseringskortene har også en nyttig funksjon. Jeg syns utvidelsen er fin å ha, og ser ingen grunn til ikke å spille med den hver gang jeg skal spille Evolution.

 

Søk etter Evolution: Time to Fly her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.