Episode #92 – På alenetur med Ringenes Herre

Lord of the Rings: The Adventure Deck Game

  • 1-1spillere
  • 5mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Har Ringenes Herre-universet egentlig plass til flere spill basert på seg? Det kommer hele veien ut nye spill, og den neste i rekken er Lego Ringenes Herre; spillet, altså. Og det er ikke nødvendigvis gode spill som kommer ut, ofte spill sluppet for tidlig grunnet hastverk og slippdatoer. Så hva om noen lager et spill og gjør det tilgjengelig på nett – helt gratis? Dette er et gratis Print-and-Play spill satt i Ringenes Herre-universet.

Prinsippet er enkelt: Du reiser fra Hobbitun til Mordor, og når du kommer frem så vinner du. Om du kommer frem, selvsagt. Ferden til Mordor er full av farer, og du har knapt med tid for å rekke det. Tiden blir presentert i form av døgnsyklus med natt og dag, og du har 25 dager på å klare det på. På brettet ligger kortstokken på 52 kort, sammen med markører for helse og hvor langt du har kommet. Du kommer til Mordor idet du trekker frem det siste kortet og overlever. Og da kaster du ringen ned i lavaen. Ikke sant? Ikke sant?!

Hver tur starter med et valg. Du står nemlig i et veikryss, og du må velge hvilken retning du skal gå. Høyre, venstre, eller rett frem? Hvert valg bringer deg nærmere Mordor, men noen veier er raskere – og mer farefulle – enn de andre. Veikrysset er representert av piler som viser retningen, og et tall som viser hvor langt du reiser om du velger denne veien. Når du har utført reisen, har det gått en dag.

Veien du velger kan være lett eller hard, alt avhengig av valget ditt og litt flaks. Tallet som står på retningen forteller deg hvor mange kort du skal bla opp. På hvert kort er det et trussel-tall. Du summerer sammen tallene fra alle kortene du blar opp, og mister tilsvarende antall helsepoeng, ut fra maksimalt 10. Så jo flere kort du blar opp, jo større er sjansen for å dø. Men om du velger å trekke få kort hver runde, går tiden fortere mot deg. Så det er viktig å velge riktig her, men likevel ikke alltid like lett å vite hva som er riktig. Annenhver tur så hviler du, og får tilbake all helse. Men dette er absolutt ikke noe som gjør spillet lett. Du må ta store sjanser underveis, og du må risikere livet for å komme i mål. Heldigvis finnes det hjelp.

Underveis møter du våre kjente og kjære helter som Gimli, Aragorn og Legolas. Alle hjelper deg så godt de kan, og noen gir deg også gjenstander til senere bruk. Disse gjenstandene er meget nyttige å ha, og kan virkelig være det som gjør nederlag om til seier. Gjenstandene kan du kun bruke én gang, så bruk dem nyttig. Du kan også bruke Ringen, som gjør at du kan snike deg fordi kort uten å ta skade fra noen av dem. Men da må du virkelig håpe på å ikke møte på kortet Sauron, for det kan gjøre resten av spillet veldig surt.

Dette er et kjapt spill å lære seg og kjapt å spille. Et spill kan ta mellom 5 og 15 minutt, avhengig av hvor langt du kommer. Og ikke minst så er det gratis å skaffe seg. En ekstra bonus er at dette er designet for å spilles alene, og det kan fort komme til nytte de få gangene man har lyst å spille brettspill, men ikke har noen å spille med akkurat da. Du trenger markører av noen slag, for å markere antall helsepoeng du har igjen, hvor mange turer du har brukt, osv. Ellers er det bare kortene og spillematten du trenger. Reglene også, om du vil. Men dette printes lett ut selv.

Siden det er gratis og med tanke på hva du får ut av det, så er det ingen grunn til ikke å prøve dette solospillet ut. Du bør også ha kjennskap til JRR Tolkiens verden for å få noe ut av dette spillet, dette er nemlig ganske så tematisk sånn sett. Så hva venter du på?

Du kan lese mer om – og laste ned filene til – spillet på BoardGameGeek.

 

Søk etter Lord of the Rings: The Adventure Deck Game her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.