Episode #96 – På bøljan blå

Riff Raff

  • 2-4spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 298,-

Enda et stablespill? Det finnes mange av dem. De handler alle om å stable en brikke oppå en annen, på et eller annet vis. Riff Raff er også et slikt spill, men med en liten vri. Båten som er grunnlaget for der vi setter brikker på, den er i bevegelse. Den svaier frem og tilbake i alle retninger, og brikker har lett for å falle av. Men det er ikke bare stabling som gjelder, men også litt taktikk.

Båten er inndelt i 10 soner. Nummer 9 og 10 er på den øverste planken, helt i toppen av masten, på hver sin side. 7 og 8 er rett under, fulgt av 5 og 6. De 4 nederste er fordelt på selve båten. Men du kan ikke bare velge og vrake hvilken sone du vil sette brikker på. Nei, du må velge et kort som gir deg tillatelse til dette.

Hver spiller får utdelt en bunke med kort nummerert fra 1 til 10, og 8 objekter i forskjellige former og farger, som for eksempel apekatt, tønne, planke, mus og urne. Noen er mye tyngre enn de andre, og derfor med stor variasjon i vanskelighetsgrad.

I begynnelsen av hver runde skal du velge deg ut ett av de ti kortene du har på hånd. Tallet bestemmer hvilken rekkefølge dere gjør ting i, men også hvilken sone du får lov til å legge på. Rekkefølgen går fra høyest til lav. Så har du lagt ned kort 10, får du gå først, og du må legge i sone 10 – altså helt øverst på skipet. Du blir da kaptein, og kan bestemme hvem som går først om noen har lagt ut det samme tallet. Er det flere med 10-er kortet denne runden, er det kapteinen fra runden før som bestemmer hvem den nye kapteinen blir.

Om brikker faller av skipet under din tur, så må du ta dem inn til forrådet ditt. Du kan altså ende opp med langt fler enn 8 brikker foran deg. heldigvis finnes det en mulighet til å redde seg om ting går galt. Om du fanger brikkene som faller ned før de treffer bordet, så slipper du å ta dem inn, og legger dem bare bort fra spillet. Din heldiggris! Men ofte klarer du gjerne fange én brikke, mens flere finner veien til forrådet ditt den samme runden.

Spillet er kjapt, og taktikken er artig med tanke på når du skal velge hvilket kort du vil spille ut. Rekkefølgen er veldig viktig i dette spillet, avhengig av hvor mye last som allerede er på skipet, og hvem som går før og etter deg. Du kjenner gjerne dine motstandere og deres fingerferdighet. Jeg syns spillet er en fin vri på det gamle og kjente av stablespill, og er absolutt verd å spille, og gjerne ha i samlingen. Det passer for barn i alle aldre, det handler bare om fingerferdighet og reflekser. Ofte kan du bli utkonkurrert av barna på grunn av deres små fingre og smidighet. Flott spill.

 

Riff Raff kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.