Hotel Mystery – et drap på hotellet – Episode #97

Hotel Mystery

  • 2-6spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 103,-

Hørte du den lyden? Hva kan det ha vært? Vi må undersøke! Og når vi undersøker, så finner vi ut at det har skjedd et mord! Ja, faktisk to mord! Og alt mens vi var på ferietur i dette flotte hotellet. Eller kanskje var du den ene av oss som ikke var på ferie, men med en helt annen agenda? I Hotel Mystery er det nettopp dette som kan være tilfellet.

I dette snertne lille spillet skal du bygge et hotell opp i høyden – fysisk – og etterforske etter mulige gjerningsmenn. Dette gjøres ved hjelp av lytting og observasjon. Gjennom hele hotellet – fra topp til bunn – er det et lite firkantet hull. Hver spiller har hver sin farge med kuber, og kubene slippes ned fra toppen av og inn i hotellet. Dette er ledetråder. Når kubene slippes ned, må du følge godt med, og prøve å høre hvor langt kuben falt ned. Hvilken etasje hørte du lyden fra? Klarte du kanskje å se en liten bevegelse i tillegg? Det er viktig å få med seg, spesielt når de andre spillernes farge slippes ned.

Mystery Hotel
Mystery Hotel

På din tur skal du avsløre de andre spillerne. Du velger deg ut en etasje i Hotel Mystery, og så må du annonsere hvem du tror har ledetråder i den etasjen. Du sier gjerne blå og gul. Så løfter du opp hele hotellet fra den etasjen du pekte på, og ser resultatet. Om du hadde rett, skal de tiltalte legge en kube fra sitt forråd inn på et «mistankebrett», hvor brettet holdet oversikt over ledetrådene som er funnet. Jo flere ledetråder, jo flere poeng. Og poeng – det vil du ikke ha. Du vil ha så få ledetråder av din farge som mulig. Kubene du fant, skal tilbake i hotellet. Men det er en hake ved det hele.

Deduksjon eller en sjette sjans i Hotel Mystery?

Om du insinuerer at noen er tilstede, men du tar feil, må du tilføye like mange av dine egne kuber i hotellet som du tok feil av. Så om hverken gul eller blå var tilstede i den etasjen, må du tilføye to av dine egne kuber i hotellet. Da blir det plutselig lettere for de andre å finne dine ledetråder, så du senere kan havne på mistanke-brettet.

Jeg er ikke flink i dette spillet, og ender alltid opp med mange kuber i tårnet og på brettet. Mitt største håp er at andre gjør grovere feil enn meg selv. Men jeg syns spillet er gøy å spille, og det er spennende å faktisk lytte etter ting i stedet for de vanlige huske-spillene eller deduksjonsspillene innen samme tema. Et fint familiespill som passer for mange aldre, og det er like lett (eller vanskelig i mitt tilfelle) for voksne å vinne som barn.

Hotel Mystery kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Hotel Mystery
Bedømmelse
41star1star1star1stargray

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.