Episode #99 – Redd verden i Elder Sign

Elder Sign

  • 1-8spillere
  • 90mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 459,-

Tenk deg det verste av det verste, det ondeste av det ondeste, og du kommer ganske nært Cthulhu. Dette er et forferdelig monster (eller gud) som foreløpig er fanget under havet, og når det kommer tilbake kommer til å skape de grusomste mareritt for menneskeheten, og gjøre oss alle til slaver. Det hele kommer til å skje i et gammelt museum. Museet har samlet mange gamle og okkulte gjenstander, og deres nærhet til hverandre skaper ustabilitet. Portalen til et annet univers begynner å åpne seg. Det er din jobb å stoppe dette.

Og hvordan gjør du så det? Du må bruke dine egenskaper som etterforsker, søke skumle og farlige plasser, og bekjempe ondskapen som er der. Og hele spillet baserer seg på terninger! Om du har vært borti Arkham Horror-spillet, så handler dette om akkurat det samme, men tar mye kortere tid, og er absolutt lettere å lære seg. Tiden går mot deg og dine medspillere, og om dere ikke klarer det før tiden har gått for langt, så kommer et forferdelig monster til angrep. Bare ikke la det vinne, da er verden dømt til slaveri.

Elder Sign

På din tur kan du velge mellom minst 6 forskjellige plasser i museet. Hver plass har hver sin type utfordring, med tilhørende belønning og straff, avhengig av utfall. En utfordring er flerdelt og har flere oppgaver ved seg. Hver oppgave må løses i sin helhet, ellers er den ikke godkjent. En oppgave består av å samle fra ett til flere symboler på terningene, og du har bare 6 terninger med mindre du har spesialkort som kan gi det opptil 2 til. På disse terningene finner du en Lupe med verdi 1, 2 og 3, et Terror-symbol, en Papirrull og en Hodeskalle. Oppgaven kan for eksempel kreve at du har Luper med verdi 5, 1 Papirrull og 1 Hodeskalle. Da må du på ett kast ha dette, og du kan selvsagt summere Luper sammen.

Om du klarer oppgaven, kan du gå videre på en annen oppgave, eller løse hele utfordringen om det var den siste oppgaven. Men i neste oppgave har du færre terninger, for resten har gått med til oppgaver før denne. Klarer du utfordringren, får du belønning, i form av kort som gir deg spesialegenskaper, eller rett og slett hjelp av en rød og gul terning, som er ekstra kraftige. Men den beste og viktigste belønningen er en Elder Sign. Om du har nok av disse, klarer du å forsegle det fryktelige monstrene for godt, og du har reddet verden.

Klarer du ikke oppgaven, får du prøve på nytt. Men, du må ta en straff. Du må fjerne en av terningene, og du får færre å rutte med videre. Du kan ta var på én av terningene til senere kast, slik at du har sikret deg et av symbolene du vil trenge. Det øker kanskje sjansene for at du får til det som kreves.

Etter hver spillers tur så går tiden videre. Den går 3 timer om gangen, og hver gang den slår midnatt, så skjer det noe uhyggelig. Det kan komme monstre i rommene, eller hovedmonsteret kan nærme seg. Problemet med monstre er at de tilføyer oppgaver til kortene som allerede er der. Noen områder krever at du bruker 6 terninger for å klare det. Og om det kommer et monster til som krever ytterligere 2 symboler, så skjønner du at det blir ganske hårete og tildels umulig. Heldigvis er det ikke alltid så galt med monstre.

Spillets tema kommer ikke helt gjennom, men det føles ofte vanskelig og umulig, helt til det plutselig snur og går den rette veien. Det er spennende i seg selv, men det er ikke pga temaet, men det at ting kan virke fullstendig håpløst til tider. Det er jo en god ting i slike spill. Så om du er ute etter å bli dratt inn i historien her, bør du søke noe annet, som for eksempel Arkham Horror. Om du ønsker et lettfattelig Yatzy-aktig spill der du har flere valgmuligheter og anledning til å påvirke resultatene, så er dette et spill for deg. Og at det er samarbeid gjør alle til vinnere eller felles tapere mot spillet.

Men én ting er helt nødvendig om du skaffer deg dette spillet: last ned de nye reglene fra Fantasy Flight Games! De som følger med i spillet er fulle av mangler og gir mange spørsmålstegn. De nye reglene har fantastiske illustrasjoner og gode eksempler, og de har svart på alt det som manglet i de første reglene.

Elder Sign kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.