Expedition Leaders: Lost Ruins of Arnak får en utvidelse!

Hvis du er en som besøker Boardgamegeek.com relativt ofte, har du nok fått med deg et spill som har ligget på hotness-listen over lengre tid. Hotness-listen er en slags indikator på hva slags spill som får mest trafikk. Lost Ruins of Arnak har konsekvent ligger på topp 5 siden det kom ut, og lenge ligget på #1. Med Expedition Leaders kommende, vil de trone listen nok en gang?

Først den siste uken har spillet falt ned til en 8. plass. Det er likevel svært imponerende, da Hotness-listen vanligvis er ganske flyktig.

Utsnitt av Hotness-listen hvor Lost Ruins of Arnak er på 8. plass.

Czech Games Edition kom i forrige uke ut med en gratis solo-utvidelse til spillet. Du trengte bare en app og noen brikker du kunne lage av hva du ville, og få med deg en spennende reise over 5 kapitler.

Jepp, du kunne spille Lost Ruins of Arnak som en liten kampanje. Utfallet av det første kapitlet spilte videre til neste, vinn eller tap.

Hva er det jeg hører om Expedition Leaders?

Bilde av esken til Expedition Leaders.

Lost Ruins of Arnak: Expedition Leaders heter denne utvidelsen. Den er nok ikke gratis, og kommer i butikkene etter Spiel 2021. Det er nesten ikke til å tenke seg at det blir et Spiel i år.

Forfatterne Mín & Elwen er tilbake med denne utvidelsen. Hva er nytt?

Utvidelsen kommer med seks ledere, med forskjellige egenskaper og unik spillerstil. De kan gi deg det lille ekstra for å overkomme øyas utfordringer og farer.

I tillegg kommer det en helt ny og valgfri forsknings. Den gir spillet enda mer variasjon samt gjør det ekstra utfordrende. Naturligvis kan vi forvente å se nye gjenstander og artefakter i Lost Ruins of Arnak for nye kombinasjoner og synergier.

Jeg har tidligere anmeldt både Lost Ruins of Arnak og Dune: Imperium. Begge spillene tilbyd worker placement sammen med deck building. Selv foretrekker jeg sistnevnte, men jeg har gledelig spilt gjennom solo-kampanjen som kom ut, og den var strålende.

Jeg håper å høre mer om Dune, de (Dire Wolf) har faktisk hintet til en utvidelse. Når det er sagt, er jeg også veldig glad for mer innhold til Lost Ruins of Arnak. Begge spillene er i samlingen og de er ganske forskjellige, tross likheter i mekanismer.