Episode #139 – Fifty Shades of Grey

Fifty Shades of Grey Party Game

  • 0-0spillere
  • -spilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Du kjenner helt sikkert til det navnet. Denne boktrilogien har tatt verden med storm, med sine intrikate beskrivelser av et forhold mellom en ung dame og en ung mann som utforsker det sensuelle liv i det noen vil kalle ganske ekstrem grad. Og dette er spillet basert på boken. Vel, basert på bokens tema i det minste.

For spillet Fifty Shades of Grey er nemlig et partyspill. Og da tenker du gjerne: «er du seriøs?». Og ja, det er jeg. Underlig nok så fungerer dette ganske godt. Men ta det med ro, du skal slippe å utfolde deg i noen situasjoner eller stillinger du ikke ønsker, det er ikke et slikt spill. I tro partyspill-tradisjon så er dette et spørrespill. Og til et spørrespill å være, så er det ganske godt utført.

Når det er din tur skal du trekke et spørsmålskort og så lese det høyt opp for gruppen. Mange av spørsmålene er av typen «Hvem tror du har/ønsker/gjør X på et sted/mange ganger/etc». Så kan du bruke fantasien på hva slags spørsmål det er, men det er altså ganske personlige spørsmål som omhandler sexliv og parforhold. Men ta det med ro: du skal slippe å si sannheten. For som jeg sa så er spørsmålene av typen «hvem TROR du…»

Så du skal altså tenke ut en av dine venner som passer best til spørsmålet. Du skal ikke avsløre det riktig ennå, men skrive det ned på en lapp. Nå skal alle andre prøve å gjette seg til hvem du tror passer spørsmålet best. Og det nytter ikke å få poeng på hva de tror selv, nei, de må prøve å gjette hva du tror. Når alle har skrevet ned sine svar, er det på tide å avsløre, og det er her det begynner å bli moro. Du vet ikke hva andre tror om deg, så nå får du vite det. Heldigvis slipper du å innrømme eller benekte noe, det handler om å gjette det spørsmålsleseren gjetter. Men det blir mange morsomme og flaue situasjoner rundt bordet, selv om ingen helt riktig vet fasiten.

Jeg har prøvd dette på norsk, og da er det gjerne noen spørsmål som dessverre er litt dårlig oversatt. Så litt tolkning må til til tider. Av og til blir man rett og slett ikke enige, så da trekker man et til spørsmål. Og så kommer det som avslører målgruppen ganske sterkt: spillet er rettet mot jenter/damer. Størstedelen av spørsmålene er i formen «hvilken venninne/gudinne…» som antyder at disse spørsmålene kun skal omhandle jenter. Greit nok at spørsmålene skiller litt mellom kjønnene, men ikke når det er så stort gap mellom kortene og gjerne spillegruppen. Dette egner seg nemlig like godt for menn som damer. Og spillet utelukker også en annen målgruppe: de som ikke har lest bøkene. For en god del av spørsmålene omhandler nemlig handlingen og personalia i bøkene. «Hvem syns du ligner mest på Anastasia?» sier meg ganske lite, men har lært meg at dette er hovedpersonen i boka. Men hvem som ligner på henne mest har jeg ikke snøring på. Så slike spørsmål blir rett og slett meningsløse.

Men når alt kommer til alt så er dette et morsomt spill som gir mange morsomme resultater. Det er spørsmålstypen som gjør det slik, og stort sett er de ganske «uskyldige». Bare skaff deg «Det Røde Rommet»-utvidelsen, så fikser du fort på det. Disse spørsmålene er av en helt annen art og egner seg ekstra godt blant en bekvem vennegjeng. Tommel opp.

Søk etter Fifty Shades of Grey Party Game her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.