Finished! – å bli ferdig med arbeidsagen – #293

Finished!

  • 1-1spillere
  • 45mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Bare én kopp med kaffe til, og du er klar for oppgave foran deg. Ok, da, én til. Og kanskje én til… Og endelig: ferdig! Eller som spillet heter: Finished!

I Finished! skal du sortere bunken i stigende rekkefølge

Jepp, det kan ikke bli mer spennende enn dette. Sortere en bunke med kort… Greit, selve oppgaven foran deg er ikke særlig spennende, men det er veien til slutten som betyr noe.

Veien til målet i Finished! består av veldig mye søtsaker og en god del kopper med koffeinholdig drikke. Selv om spillet handler om å sortere en bunke, er «fortellingen» å komme gjennom en oppgave som ser ut til å vare i 48 minutter.

Dette spillet er av forfatter Friedemann Friese, som står bak det veldig gode spillet Friday.

Jeg er ikke stor tilhenger av alle hans spill, men av og til er det noen gullkorn, eksempelvis Fauna og tidligere nevnte Friday. Er Finished! et gullkorn? Sjekk videoen:

Veldig kjapt å komme i gang

Å komme i gang er ikke noe problem. Du stokker kortene og holder dem i hånda, og vipps, klar til start. Så trekker du tre kort, prøver å sortere dem etter beste evne, og spiser gjerne litt snop for å trikse litt i Ludo.

Men, om du noen gang trekker kort #48, må du bare ta deg en slurk av den deilige kaffen. Og når du er tom for kaffe, nytter det selvsagt ikke å jobbe videre.

Spillet Finished! har mange finesser ved seg som gjør det til et ganske unikt puslespill, men du trenger også en annen egenskap: en god hukommelse.

Hva handlet spillet om igjen?

Du holder hele tiden bunken med kort i hånda. Etter hvert som du går gjennom kort, legger du kort i bunnen av bunken.

Det er svært gunstig å ha en formening om hvilke tall som ligger nær hverandre, spesielt  når du skal trekke dem. Men klarer du å huske hvilke 30 kort som ligger i hva slags rekkefølge, når det var 10 minutt siden du så dem sist?

Finished! er et ganske unikt spill, men ikke noe for undertegnede. Jeg setter pris på de mekanismene som ligger her og syns det er gøy å manipulere bunken med kort.

Til syvende og sist så føler jeg ingen prestasjon. Jeg glemmer hvordan jeg har manipulert kort tidligere og får generelt sett dårlig timing på sukkerbruken.

Dette er et spill man gjerne vet om man liker eller ikke, ut fra hvor glad man er i å pusle sammen ting, i kombinasjon med å huske.

Søk etter Finished! her.
Sammendrag
Dato
Spill
Finished! (2017) av Stronghold Games
Bedømmelse
31star1star1stargraygray