Photosynthesis , eller fotosyntesen, i praksis!

Photosynthesis

  • 2-4spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 583,-

Ordet «fotosyntese» betyr ganske mye for livet på jorden, men kanskje aller mest fra naturfagstimene for noen tusen år siden, da jeg ikke hadde det spor interesse for hva planter gjorde på fritiden sin. Spillet Photosynthesis derimot, er en helt annen historie.

Voks og bli stor i Photosynthesis

Det handler om å utvide familien sin, å hamstre fra solen og å forplante seg videre. Dette må selvsagt gjøres på en taktisk måte, noe jeg tenker alle trær vet om, idet de sprer sine frø. Uansett, i brettspillet Photosynthesis skal du bre din familie over hele skogen, og aller helst inn i det dypeste – det er der det er mest poeng å hente.

Ja, dette er et spill, og med spill kommer regler som bryter mot naturens lover, men det er ikke så viktig, alltid. Spillet er meget abstrakt, men har et tema som gjør at reglene er meget enkle å huske på, og det henger supert godt sammen med hverandre. Det er et godt ekteskap.

Sjekk videoen nedenfor om hvorfor jeg liker dette spillet!

Bli uvenner, men ikke med vilje

Illustrasjon av hvordan solen virker i spillet.
Bilde fra BlueOrangeGames
Photosynthesis hoved- og spillerbrett.

Veldig mye av det du gjør vil ha negative effekter over dine motspillere. Du vil gjøre handlinger som kanskje gjør andre oppgitt, frustrert eller annet. Vet du hva? Det er helt i orden, for de kommer til å gjøre det samme med deg.

Stort sett hva du ønsker å gjøre, vil det ødelegge. Photosynthesis er et slemt spill. Ikke slemt, fordi du ønsker å være slem, men fordi du ikke har så mange andre valg. Brettet er meget trangt og solas regler er strenge. Den favoriserer kun den som er først i køen.

Hjalmar Hack, forfatteren bak spillet, har også et annet abstrakt spill kalt «Dragon Castle» som har mottatt gode kritkker. Dette kommer jeg til å anmelde i fremtiden.

Spillet fungerer godt for to, tre og fire spillere, men bare husk å bruke de avanserte reglene for to eller tre spillere.

Photosynthesis kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Photosynthesis (2017) av Blue Orange Games
Bedømmelse
51star1star1star1star1star