Galaxy Trucker – Kappløp med vrakskip

Galaxy Trucker

  • 2-4spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 399,-

Ah, der er du! Du, vi trenger noen deler hentet fra planeten Skraphaug II. Jeg bryr meg ikke hvordan du skaffer dem eller hvor mye du har med deg, men du får betalt jo mer du får med deg. Og hvis du kommer før konkurrenten så får du en liten bonus. Noen spørsmål? Vel, sett i gang, din Galaxy Trucker!

Du skal bygge et romskip. Delene til romskipet skal du finne på en planet fullt av skrot, og du kan bygge romskipet akkurat som du vil, så lenge det faktisk henger sammen. Du kan velge designet helt selv, men det er ikke tid til å gjøre endringer på ting du har bygget tidligere.

Har du først gjort en liten feil, så får du leve med det. Du må tross alt skynde deg før konkurrentene dine er i gang med sine skip. I Galaxy Trucker må du nemlig slåss om ressursene – men ikke minst mot tiden. Alle spillere handler på likt!

Design og planlegging på Galaxy Trucker-måten.

Foran deg har du designet til skipet ditt. Her kan du plassere moduler som motorer, våpen, brakker, skjold og ikke minst batterier for å drive alt. Men alle modulene er forskjellige. Noen har mulighet for viderekoblinger, mens andre er endepunkter.

Du trekker blindt fra en bunke av brikker i midten av bordet, og så må du gjøre det beste utav den brikken, eller legge til side så andre kan ta den. Når du er fornøyd (dvs. ikke har noe annet valg) så sveiser du det fast til resten av skipet ditt. Deretter er det bare å håpe på at du finner nye moduler som passer til skipet ditt.

Tiden er knapp og timeglasset renner ut. Du kan – i stedet for å sjekke etter moduler – sjekke hvilke farer som kan komme på turen.

Når tiden har rent ut må alle slutte å trekke brikker. Nå er det tid for å reise til planeten som venter på varene dine. Førstemann til mål får mest penger – hvis noen kommer til mål i det hele tatt, altså.

For å komme frem til mål må du overleve en rekke med hendelser. Kortene har du kanskje kikket på underveis, men så blandes det inn noen ukjente, og rekkefølgen stokkes.

Reisen starter – det er for sent å snu

Et kort blir snudd og ferden har begynt. Alle må møte utfordringene som møter dere, men av og til er det den som ligger først i racet som må møte trusselen/belønningen først. Hvis det er pirater, kan det være at førstemann bekjemper dem. Da er det ingen fare for resten av gjengen, men dusøren går også til førstemann.

Dete kommer kanskje over noen planeter med varer som kan selges når dere kommer i mål. Førstemann har førstevalget; hvis hen tar det. Men så kommer det gjerne asteroider som alle må møte. En terning kastes X antall ganger og så begynner moroa.

Du vil omtrent garantert miste moduler i løpet av turen. Asteroider treffer skipet ditt og deler begynner å falle av. Et stort problem er hvis du mister en modul som holder resten av skipet ditt sammen. Da forsvinner alt og driver i verdensrommet – tapt fortjeneste.

Kanskje noen i mannskapet ditt forsvinner. Et skip uten mannskap kommer ikke langt. Det gjelder også om du mister alle motorene dine. Veldig mye kan – og vil – gå galt! Men det er også det som gjør det hele så morsomt I Galaxy Trucker.

Det er svært lite du kan gjøre for å helgardere deg mot ferden. Du skal ha veldig flaks for å trekke de riktige brikkene til riktig tid og få hendelseskortene i «riktig» rekkefølge. Men det som er så gøy er at alle møter akkurat de samme utfordringene.

Når noen mister noen deler, så er det lov å godte seg for det. For alle vet at dommedag er nær også for deg, bare litt senere. Av og til har du veldig flaks og kommer helskinnet i mål, men stort sett så skjer det ikke. Hvis du kommer i mål i det hele tatt så er det en seier i seg selv.

Spillet foregår over 3 runder. Første runde er et lite skip og tiden er kort. Neste runde har du et større skip, litt bedre tid til å bygge det, men det vil også opptså enda flere trusler på veien. I tredje runde er det enda mer av alt, men da har alle også mye større mulighet for å bygge et ordentlig skip siden alle har lengre tid på seg i begynnelsen.

Galaxy Trucker er en klasse for seg selv med mye kaos, flaks, galskap og humor. Stress? Joda, det er litt stress å finne alle brikkene du trenger, men det hele blir en slags komisk ferd etterpå. Dette spillet har en stjerne i min bok.

Galaxy Trucker kan kjøpes her.