Green Box of Games – Episode #280

Green Box of Games

  • 1-10spillere
  • 120mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Ordet «ubegrenset» kan ofte bli slengt ut litt fritt, men i Green Box of Games er det ikke feil, spesielt om du har en liten designerspire i deg.

Dette er ikke et spill i seg selv, men en samling med komponenter som er designet slik at du enkelt kan bruke komponentene sammen og på forskjellige måter. Esken kommer med terninger, brikker, kort og kuber, og alt henger sammen.

På kortene finner du tall, symboler og en fargetype, allerede tre ting du kan dra nytte av. Brikkene er tosidige og den ene siden viser samme symbol som på kortene. I tillegg er det avkuttede diamantsymboler på brikkene med forskjellig intensitet.

Da jeg først hørte om konseptet, tenkte jeg på 504. Jeg tok ganske feil, men fargen var i alle fall lik.

Green box of Games

Eller som jeg liker å kalle det: «Greeboxngofames» på grunn av tekstoppsettet på eska. Neida, jeg kaller det ikke for det, men syns det er litt morsomt.

Oppi eska kommer det regler til flere spill, mens stadig flere spill kan finnes på hjemmesiden greenboxofgames.com. Her kan du også sende inn dine egne ideer og få dem fremhevet på siden, som for eksempel de siste 18 forslagene.

Jeg har ikke brukt esken til å lage noe eget, men det er veldig kjapt å prøve ut nye ting. Det er ikke for mange ting i Green Box of Games, og det er lett å sette det opp – selvsagt litt avhengig av kompleksiteten på spillene.

[wp_ad_camp_3]

Prøv før du kjøper

Det andre jeg har prøvd å bruke komponentene til, er å lage spill jeg har sett på, men som jeg ikke har tatt steget til å kjøpe ennå. Så lenge antall komponenter er passende i originalspillet, skal det ikke mye til for å prøve ut spillet. Det blir selvsagt ikke den samme opplevelsen, men man får en pekepinn på hvordan det kan være.

Allerede nå er det titalls med spill å laste ned fra hjemmesiden deres og det er bare å hive seg på og teste ut alle slags varianter. Jeg syns dette er et stilig konsept pakket inn i en pen liten eske.

Søk etter Green Box of Games her.
Sammendrag
Dato
Spill
Green Box of Games av Jørgen Brunborg-Næss
Bedømmelse
41star1star1star1stargray