Episode #114 – Jeg kjører lastebil!

The Great Heartland Hauling Co.

  • 2-4spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 124,-

Noen ganger kommer det små spill i store esker. Gjerne fordi de ønsker at spillet skal skille seg ut fra andre spill i butikkhyllene, eller gjerne øke prisen litt siden det er en stor eske. Men så hender det også at det kommer store spill i små esker. Det er tilfellet denne gang. Men hold pusten, for her er tittelen: The Great Heartland Hauling Company. Dette spillet passer godt på innerlomma til jakken, med bare litt som stikker opp. Men det betyr at det er veldig greit å få med seg på tur, enten det er svipp eller lang. Ikke dumt er det heller, for dette spillet er faktisk verd å få med seg.

Oppi eska finner du en bunke med kort, en haug med små kuber og 4 lasterbiler i forskjellige farger. Dette er spillebrikkene. Kortene brukes til forskjellige ting. Hver spiller får 2 kort hver som brukes til å holde poeng. En kube brukes til å markere dette på et av kortene. Ellers er det 16 kort som brukes til å danne kartet – eller brettet, om du vil. Brettet består av enkeltområder som produserer varer. Varene er gris, korn, storfé og sukkererter. Hvert vareparti blir representert i form av en kube, hvor hvert område starter med 5 kuber av sin produksjonsvare. I tillegg står det oppført hva slags varer disse områdene tar imot. Og det er slik du tjener penger: plukke opp varer fra ett sted og selge dem et annet sted. Men hvordan gjøres nå det? The Great Heartland Hauling Company

Veldig enkelt, faktisk. Du har 5 kort på hånd. Hvert kort representerer enten en råvare eller drivstoff. Først og fremst må du flytte lastebilen din. Du kan da enten betale med diesel-kort fra hånd, eller betale $1 per felt du vil flytte. Når du har landet på destinasjonen din kan du gjøre et nytt valg: laste varer, losse varer eller kaste kort. For å laste og losse trenger du å ha kort som matcher fargen på varen du vil behandle. Så 1 sort kort gir deg mulighet til å laste eller losse 1 storfé. Du kan med fordel spille ut flere kort av samme farge samtidig. Sistnevnte handling gir deg mulighet til å kaste bort kort du ikke trenger og spare på andre, mens du trekker nye kort i slutten av turen din – noe du gjør uansett.

Men for å laste en vare må stedet først og fremst ha kuber med den varen du ønsker. Det kan godt være at stedet har kubene du trenger, men det er ikke nødvendigvis noe de produserer selv. Kanskje en annen lastebil har losset dem dit tidligere. Da blir det dobbelt så dyrt å laste en vare. I tillegg, om en annen lastebil står i veien, da kan du ikke stoppe på samme sted. Du må kjøre videre.

Så hva gjør du? Tør du ta sjansen på at de riktige kortene dukker opp neste tur, eller gjør du en snarlig handling som gir deg lite belønning for å unngå risiko? Det er ikke mange valg som må gjøres, men de er harde. Hvor lenge tør du vente? Motstanderne dine tjener gjerne penger mye fortere enn deg, så du har gjerne ikke tid til å hvile.

The Great Heartland Hauling CompanyÅ tjene penger i dette spillet er enkelt. Den eneste måten du faktisk taper penger på her er å betale penger for å flytte på seg. Ellers laster du bare varer med kort. Når du senere losser varene med andre kort igjen, så får du solgt til den prisen som står på lokasjonen du er på. Så har du 5 griser som selger til $4 per stykk, så har du plutselig tjent $20. Spillet slutter når en spiller har nådd en viss pengesum avhengig av antall spillere. Resten får gjort en siste handling, og så er det telling. Du får straffepoeng for kuber du har igjen på lastebilen.

På baksiden av lokasjonskortene finner du en vanskeligere variant. På disse kortene er det nemlig tollstasjoner, bomstasjoner og stengte veier. Du blir kanskje tvunget til å kjøre omveier eller kanskje betale for å ha overlastet bilen din. I tillegg kommer det en ekstra variant med i spillet for enda mer variasjon og kompleksitet. Men det trengs ikke med det første. Grunnspillet i seg selv er utfordrende nok for den spilletiden det tilbyr.

Dette er altså et kjapt lite spill som både ser og kjennes godt ut. Det er enkelt å komme seg inn i det, og handouten gir deg alt du trenger å vite om handlingene. Spillet er over etter en 30 minutters tid og tilbyr en fin «filler»-rolle for en spillekveld. En fin anbefaling fra meg.

The Great Heartland Hauling Co. kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Great Heartland Hauling Company
Bedømmelse
41star1star1star1stargray

One thought on “Episode #114 – Jeg kjører lastebil!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.