Hunt for the Ring – Nazgûls vs Frodo

Hunt for the Ring

  • 2-5spillere
  • 180mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 658,-

Du kjenner helt sikkert historien: Frodo har fått tak i en mystisk ring hvis makt er så stor at den kan ruinere hele verden, skulle den havne tilbake i eierens hender. I Hunt for the Ring er det opp til deg å gjøre en slutt på ringen – eller sikre deg at den kommer tilbake til sin rettmessige eier.

Dette er et alle mot én-spill. Den ene spiller Frodo, som skal snike seg fra Hobsyssel til Bri, deretter fra Bri til Kløvendal. De andre to til fire spillerne tar kontroll over Ringskrømter, som nettopp har fått vite hvem som har ringen.

Alle mot én og den ene for seg selv i Hunt for the Ring

Spillet går fra to til fem spillere. Det er utmerket for alle tallene, men det kan være greit å være nok til at alle som spiller Ringskrømt får like mange å kontrollere slik at det blir litt rettferdig.

Spillebrettet viser et fint kart over veien Frodo må ta, med veldig mange streker og sirkler som viser stier og steder. Frodo er aldri synlig på selve kartet, men det er de andre. Hobbiten benytter seg av å skrive ned ruten sin på et ark, ute av syne for de andre spillerne.

Men, bare sjekk videoen under, der forklarer jeg det du trenger å vite:

Spenning til å ta og føle på

Ringskrømtene rundt på kartet i Hunt for the Ring.
Ringskrømtene sanser noe. Er det kun Gandalf, eller er det noe annet også?
Kløvendal
Frodo klarte det!

Hvis det er én ting Ares Games har vært flinke til, er det å få inn tema i spillene sine. Sword & Sorcery, War of the Ring, Galaxy Defenders og The Last Friday er bare noen kjappe eksempler på spill som er rike på tematikk.

Hunt for the Ring er intet unntak. Spillet oser av flotte illustrasjoner, en ekte spenning som oppstår når Ringskrømtene nærmer seg Frodo og gjenkjennelige ting fra boka som bistår lagene.

Som tatt ut av boka til Ringenes Herre

Det er én ting til som spillet har blitt inspirert av J.R.R. Tolkien og det er regelboka. Dette er en tykk liten sak som er ganske tung å komme gjennom. Den er langtekkelig, uoversiktelig og vanskelig å finne frem i i etterkant.

Å lese reglene er ganske greit, helt til man skal begynne å spille. Jeg syns bøkene til Tolkien er fryktelig dårlig skrevet, og filmene er langt bedre, selv om de har utelatt noen viktige elementer.

For Hunt for the Ring er det det samme. Spillet er mye bedre enn regelboka. Slik skal det jo igrunnen være. Reglene er bare en nødvendig vei til målet.

Dette spillet har jeg spilt mange ganger og vil spiller igjen! Jeg liker begge sidene av historien, både som Frodo og som en Ringskrømt.

Og igjen: bare se videoen for full anmeldelse.

Hunt for the Ring kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Hunt for the Ring (2017) fra Ares Games
Bedømmelse
51star1star1star1star1star