Spill til hytteturen

Det er straks påske, for noen har ferien begynt allerede! For mange nordmenn er det en sterk forbindelse mellom hytte og denne høytiden. En annen ting som ofte henger sammen med hyttetur er Yatzy. Det er på tide å kaste terningene i Yatzy bort og introdusere noe helt nytt til turen. Jeg kommer med noen forslag blant de spill jeg har anmeldt som ikke er vanskelige i det hele tatt og som passer for hele familien. Ikke i noen spesiell rekkefølge.

Doodle City

Spillere: 1-6
Spilletid: 15-30 minutt
Fra 8 år og opp

Doodle City er en fin direkte overgang fra vanlig Yatzy. Du har fremdeles en blokk du skirver på med penn eller blyant og du har fremdeles terninger å trille. Forskjellen er stor og i Doodle City har du mer valg underveis og det er en mer berikende opplevelse.


AugustusSpillere: 2-6
Spilletid: 30 minutt
Fra 8 år og opp

Da Augustus kom ut var det mange i brettspillmiljøet som tok det til seg. Faktisk er dette en form for Bingo, men gjort på en måte så det føles ut som du faktisk kan styre litt av det som skjer. Lett å komme inn i, lett å spille og det er ingen venting på tur.


SplendorSpillere: 2-4
Spilletid: 30 minutt
Fra 10 år og opp

Splendor har endelig kommet på norsk og det har beholdt de deilige chipsene fra den engelske utgaven. Dette er et spill med veldig lite innhold, men innhold som gir mye ut av seg. Reglene leser du gjennom på to minutt og du er klar for en god opplevelse.


41114Spillere: 5-10
Spilletid: 30 minutt
Fra 13 år og opp

Hva er vel en hyttetur uten litt løgn og bedrag – på liksom? The Resistance er et veldig kult og sosialt spill hvor to lag settes mot hverandre. Haken kommer i at det ene laget vet ikke hvem de er på lag med! La konspirasjonsteoriene florere og beskyldningene komme i fleng!


Love LetterSpillere: 2-4
Spilletid: 20 minutt
Fra 8 år og opp

Hvis du ikke har plass til spill i bilen i år, har du uansett plass til Love Letter. Spillet består kun av 16 kort og gir mye glede på liten tid. Hvem klarer å få sendt sitt brev til prinsessen flest ganger? Veldig enkel deduksjon og utrolig kjapt å komme inn i. Alle kan lære seg dette spillet.


65244

Spillere: 2-4
Spilletid: 30 minutt
Fra 10 år og opp

Kanskje konflikter ikke er helt din greie? Hva med å samarbeide om et felles mål? I Den Forbudte Øya jobber alle sammen om å finne skatten mot en felles seier. Det er ikke lett, ettersom øya synker og synker mens dere leter. I dette spillet vil alle enten vinne eller alle vil tape.


mangrovia

Spillere: 2-5
Spilletid: 75 minutt
Fra 10 år og opp

Som en liten bonus slenger jeg med Mangrovia for de som ønsker seg litt strategi på tur. Dette spillet har jeg ingen video om ennå, men når det gjelder strategispill er dette en lettvekter som er kjekk å spille uten at hjernen trenger å koke over av den grunn. Reglene er enkle og fargene er flotte i dette spillet, som faktisk kommer fra en norsk designer.