Ilôs anmeldelse – Episode #288

Ilôs

  • 2-5spillere
  • 40mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 271,-

Utforsk fargerike små øyer med mengder av ressurser, blant annet gull. Hev deg over motstanderne for å vise hvem som er den beste handelsreisende i spillet Ilôs.

I dette spillet utforskes øygrupper, eller et arkipel, mens dere sanker inn ressurser som krydder, fargestoff og ibenholt.

Ilôs tilbyr fargerike opplevelser

Noen vil gjerne gå over til pirat-virksomhet, uten at de tjener noe direkte på det. De kan kanskje sikre seg en øy til seg selv, eller lage krøll for andre.

I spillet Ilôs fra franske forfatter Frédéric Guérard (ja, det er samme é-er som i navnet mitt) handler det om å skaffe seg mest ressurser. Det handler også om å øke verdien på ressursene sine.

Se anmeldelsen min under:

Spillet er kortdrevent, men underveis danner det seg et spillebrett hvor man setter på brikkene sine som små skip og pionérer.

På hver øy finnes det ressurser eller byggeplasser. Den som er først til å dra nytte av det vil også høste godene.

Kortene bestemmer alt du kan gjøre, som å seile rundt med skip, bli pirat, sette opp handelsposter, påvirke verdier på varene og mere til. Kortene er dessuten valuta i spillet. For å spille et kort, må du typisk kaste et gitt antall kort for å få lov til det.

Kort som valuta

IlôsÅ bruke kort som valuta kjennes godt igjen fra for eksempel Race for the Galaxy eller San Juan. Det er lett å få nye kort i dette spillet, men de mest verdifulle handlingene koster også ganske mange kort å gå gjennomført.

Alle handlingene er enkle å forstå, men om man sitter fast, finnes alle handlingene på skjermen foran deg, som også har funksjon å skjule poengene dine.

Spillet handler om å høste ressurser og det gjør man i hopetall. For hver brikke som står på en ressurs, vil man produsere én stykk av den ressursen hver runde.

Foran skjermen din kan alle se hvor mye du får av hva slags ressurser, men hvor mye du faktisk har samlet, er skjult for alle andre.

I utgangspunktet er hver ressurs verd 1 poeng hver, og gull det dobbelte. Markedet kan øke verdien på hver ressurs, opp til 5 poeng hver, og gull hele 10.

Men, markedet kan kun påvirkes 8 ganger totalt sett, og det er viktig å være tidlig ute.

Kjekt familiespill

Ilôs er lett å komme inn i, har forfriskende farger og samtidig en fin flyt. Brikkene er kun for å holde orden på ting og er rent praktisk ikke særlig nyttig, men det danner et fint bilde på bordet og bidrar til å enkelt kunne følge med på situasjonen.

Ilôs kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Ilôs (2017) fra La Boite de Jeu
Bedømmelse
41star1star1star1stargray