Incan Gold – Bare ett kort til…

Incan Gold

  • 3-8spillere
  • 20mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 248,-

Du vil på skattejakt, men du vil helst slippe å tenke for mye. Du vil kanskje at det ikke skal vare så altfor lenge. Du trenger ikke lete lengre, for jeg har kanskje det du trenger. Incan Gold har nemlig dette, men pakker det inn i en morsom pakke som er lett å lære, men svært vanskelig å vinne. Dessuten, jo mer du spiller det, jo morsommere blir det. Dette handler om to ting: bløffing og en stor dose med flaks.

Du skal finne gull og andre skatter. Men du er nok ikke alene. Helt opp til 7 andre konkurrerer om de samme verdiene. Og det alle vet, er at jo lenger inn du tør å gå, jo mer skatter får du med deg. Heldigvis så er alle enige om en slags æreskode. Det betyr, at når dere finner skatter, så fordeles alt likt. Det som ikke kan fordeles likt, legges igjen der dere fant det, og kan heller fordeles igjen på veien ut. Så hvis du er først og alene til å stikke av, så får du med deg alt det som lå igjen. Men da får du ingen ting av det som er lengre inn i hula lengre. Harde valg…

Incan Gold er langt fra farefritt

Om noen stikker av betyr det færre å dele med på veien inn. Fristelsen i Incan Gold, for å gå bare litt til, øker i takt med folk som stikker av. Det høres greit ut å stikke av. Men ikke så greit hvis du og 4 til gjør det samtidig. Da blir det lite å dele på på veien ut. Men hvorfor stikke av i det hele tatt? Ett ord: kjempeskumle, giftige og dødelige farer. Ok, det var mer enn ett ord. Men etter hvert som dere går inn, kommer det faresignaler. Dere ser spor etter slanger. Det begynner å falle ned små biter fra taket. Dere kjenner en enormt ekkel lukt… Hvis det kommer et kort med en slange på, så vet dere at det er slanger i nærheten. Om det kommer bare ett til kort med slanger er det over og ut for de som gikk videre.

Incan Gold er så utrolig enkelt i idé, men veldig vanskelig i valg. Du vet at spiller C gikk ut etter 5 kort i stad, så da regner du med det skjer igjen. Men du vet at spiller C vet at du vet det, og så videre… Mye psykologi her i gården, men samtidig mye sjansespill. For det ingen vet, er hva som kommer opp som neste kort. Det kan være en fantastisk skatt, eller det kan være ingenting.

Dette er ikke et dypt spill, som sagt. Incan Gold kommer i ei lita eske med ganske få komponenter i seg. Spillet varer bare i 5 runder, altså 5 ganger ned i hula. Etter det, er det den som har klart å komme seg unna med mest verdisaker som er vinneren. Alt a verdier legges skjult i teltet sitt, så det kan fort bli vanskelig å holde rede på hvem som leder. Men ferden mot slutten er det som gjør opplevelsen. Du trenger å spille dette med minst 4 stykk for å få en god dynamikk i spillet. Og ofte i dette spillet, er at jo flere ganger dere spiller det, jo gøyere blir det. Overraskelsene står for tur.

Incan Gold kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.