Inception – en drøm i en drøm – helt alene

Inception - Solo Card Game

  • 1-1spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

I filmen Inception møter vi Leonardo DiCaprio som Cobb, en mesterforbryter med en helt spesiell metode å stjele på – nemlig via drømmen din. Men det filmen handler om er ikke å stjele informasjon, men å plante en idé i hodet til målet ved navn Fischer. Det er slettes ikke enkelt, for i filmen brukes eksemplet: «Ikke tenk på en elefant. Hva tenker du på nå?». En elefant, selvsagt. Og du vet at det var jeg som fikk deg til å tenke på det. Så for at jeg skal klare å plante ideen i hodet ditt uten at du skal avsløre hvor ideen kom fra, må jeg gå inn dypt. En drøm i drømmen din. Men ikke nok med det, jeg må enda dypere, og gå inn i en drøm i drømmen som er i drømmen din! Forvirret? Helt greit, da ser du bare filmen en gang til. Den er knallgod.

Inception – fra nivå til nivå

Spillet skal simulere filmen og dens historie, og den gjør det i form av nivåer. I nivå 4 som er startnivå, befinner du deg i virkeligheten. Du må hyre flere til oppdraget, og for å komme videre må du ha hyret 3 helt nødvendige karakterer, og i tillegg må du bedøve Fischer så han sovner. Da tar alle sammen turen til hans drømmeverden. Her finner du fort ut at hans underbevisshet går i motangrep, og du må bekjempe dem samt at du må overbevise drømme-Fischer om at han faktisk er i en drøm og trenger din hjelp for å komme seg ut av den. Om du klarer det, så kan du gå til neste nivå. Problemet er at noen må bli igjen til å vekke gjengen når tiden er inne. Hvis ingen vekker deg, kan du bli for evig i drømmeverdenen og bli helt gal.

Dette er en slags kabal, hvor du alene må sette opp og spille gjennom spillet. Du alene må gjøre valgene for å komme videre, enten det er å bekjempe noe, unngå en kamp, overbevise noe eller bare la ting gå sin gang. Alt koster ressurser, og timing er ofte viktig. Først og fremst så klarer Inception-spillet å simulere historien fra filmen veldig godt. Hvem som skal ned, hva som skjer underveis og ikke minst hvordan Cobb behandler fortiden sin med skikkelsen Mal som forstyrrer hele oppdraget. Hun er død, men han får henne frem i drømmen og hun står mye i veien og lager problemer underveis. I tillegg kan det være at Saito blir skadet i nivå 3, og det er svært enkelt for ham å gå i Limbo – altså en evig drøm. Du kan ikke vinne så lenge Cobb og Saito er i Limbo.

Limbo

Rundene i Inception går kjapt, men valgene er ikke opplagte. Skal du bruke mange ressurser nå for å komme deg gjennom en kamp, eller skal du prøve å la noen få litt skade slik at du er forberedt på senere utfordringer? Det er mange viktige valg som må gjøres, og det er ingen ting som er sikkert. Hvis du ikke håndterer farene, vil de komme tilbake igjen og skape ytterligere vansker for deg. Men hvis du håndterer alt, har du ingenting igjen til når det virkelig gjelder.

Likevel er spillet flott bygget opp. Hvert nivå spiller for seg selv, og du har et begrenset antall med kort på hånd. De brukes stort sett til kamp eller overbevisning, men du kan også bruke dem på andre måter. Hvordan du bruker kortene er veldig enkelt å forstå når du kan spillet, men det tar et par gjennomspillinger før du får en følselse av hvordan du bruker dem best på, og ikke minst hva som venter på deg av utfordringer mens du går ned i nivåer.

Akkurat som i filmen så er spillet vanskelig. Litt komplisert å forstå i begynnelsen, men ikke minst er det vanskelig å få til det som skal til for å vinne. Det er mange ting som må treffe og du bør ha litt flaks av og til, men slik er det i vanlig kabal også. Kortene stokkes, så du vet ikke hva som kommer når. Det eneste du vet, er hva som finnes av kort på hvert nivå. Etter ei stund, i hvertfall. Jeg syns designeren har klart å få til det han gikk inn for å gjøre, og spillet simulerer godt historien og utfordringene som oppstår i filmen. Men så lenge det ikke er et offisielt produkt, så vet jeg ikke hvor lenge spillet er tilgjengelig for nedlasting. Så skynd deg!

Søk etter Inception - Solo Card Game her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.