Episode #158 – Game of Thrones: Westeros Intrigue

Game of Thrones: Westeros Intrigue

  • 2-6spillere
  • 20mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 88,-

Når man har et stort navn så er det viktig å bruke det for inntjening. Bare sjekk Monopol og hvor mange temaer som finnes klistret på det spillet. Og apropos klistring, så har vi Game of Thrones: Westeros Intrigue. I dette spillet fra designer Reiner Knizia skal du altså «…[compete] for the Iron Throne of the Seven Kingdoms». Og hvis du er fan av TV-serien eller bøkene, så vet du hvordan ting fungerer i det maktspillet som er Game of Thrones. Brettspillet fra Fantasy Flight Games fanger dette veldig godt, men det tar ganske lang tid å sette opp og spille. Intrigue skal ta 15-30 minutt.

Historie til side og rett på alvoret. Dette må være en spøk! Dette spillet har absolutt ingenting med noe som helst med serien å gjøre. Den eneste sammenhengen er bildene på kortene og spillets navn, men alt annet er helt absurd å kunne koble med Game of Thrones. Hver spiller har kort på hånd, og kortene kommer i 4 forskjellige farger med bilder fra de forskjellige store familiene i serien som Stark og Lannister. På din tur skal du velge et av kortene og spille ut. Du kan legge ved siden av kort som ligger nederst (maks 7 i bredden), eller på oversiden av to andre kort, så lenge ett av de kortene har samme farge som det kortet du spiller ut. Slik dannes en pyramide med kort. Hvis du ikke kan spille ut et kort lenger, så må du passe, og ta inn straffepoeng. Den som sist la ned et kort får minuspoeng, altså ikke-straff.

Som tema så fungerer ikke spillet i det hele tatt. Spillet har sitt opphav fra spillet Penguin Party av samme designer, og der skal pingviner lage en pyramide av pingviner. Hvordan noen klarte å tenke Game of Thrones av å spille det er meg helt uforståelig. Så hvis du vil ha en GoT-opplevelse, så styr unna dette spillet. Men hvordan er spillet i seg selv da?

Versjonen jeg kanskje hadde foretrukket (fra bruker "oopsiak" på BGG)
Versjonen jeg kanskje hadde foretrukket (fra bruker «oopsiak» på BGG)

Veldig enkelt, er naturligvis svaret. Det er lite du kan gjøre, for du vet ikke hva de andre sitter med eller hvilke kort som ikke er i spill denne runden. Men du må legge opp til at du skal kunne spille ut alle kortene dine, og de er gjerne i alle fire fargene. Hvis du har mange av en farge er det klart at du må ha mulighet til å spille ut den fargen senere og dermed legge opp til det. Men andre spillere kan ha andre planer – du vet rett og slett ikke. Og når du skal trekke poeng hvis du var sistemann til å legge ut et kort, så er det også tilfeldig verdi.

Alle kan vinne og det er umulig å planlegge. Så hvis det er et spill som høres interessant ut, så skal jeg ikke stoppe deg.

Game of Thrones: Westeros Intrigue kan kjøpes her.