Journeys in Middle-earth – en fortelling du styrer

The Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth

  • 1-5spillere
  • 120mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 849,-

Jeg tror ikke jeg kjenner en eneste person som ikke har hørt om Ringenes Herre. Et enormt stort navn, ikke bare til fantasy å være. Journeys in Middle-earth har mye å leve opp til, men vil et brettspill klarer å gjenspeile eiendommen som J.R.R. Tolkien har bygget opp?

Du kan ta rollen som Aragorn, Legolas, Gimli eller to ukjente kvinnelige skikkelser, utforske Middle-earth (eller Midgard), møte motstand og utfordringer. Uansett hva utfallet måtte være, går du videre til neste kapittel.

Ja, The Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth er et såkalt kampanjespill. Du starter med en gruppe karakterer, drar på eventyr med dem, og de erverver erfaring og nye gjenstander på veien, som gjør dem sterkere og mer fleksible.

At spillet er et brettspill, kommer nok ikke som et sjokk. Det kan derimot høres merkelig ut at man trenger en smarttelefon eller datamaskin for å kunne spille dette. Journeys in Middle-earth krever nemlig en app for å fungere.

Dette er langt fra nyskapende, bare sjekk ut Descent: Road to Legend eller Mansions of Madness, for ikke å snakke om XCOM. Journeys in Middle-earth føyer seg pent blant disse spillene, men hva gjør dette så unikt, og er det i det hele tatt gøy? Svaret får du selvsagt i videoen som du finner nedenfor.

Bilde av spillet, med egne erstatninger for omtrent alle komponenter fra Journeys in Middle-earth.
Kun figurene og de papp-flaggene du kan se til høyre, tilhører spillet Journeys in Middle-earth. Resten er 3d-printet!

Det som først og fremst skiller Journeys in Middle-earth fra sine andre spill fra samme selskap, Fantasy Flight Games, er at du ikke finner terninger her. Alt styres enten av appen, eller av kort. Kortene du bruker har du meget god kontroll over, men det er alltid litt usikkerhet involvert, siden bunken skal stokkes med jevne mellomrom.

The Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth er et kanonspill, men kan virke ganske utilgivelig for nye spillere. Heldigvis er det fullt mulig å spille på nytt, uten at noen blir repetativt. Foruten historien, blir alt av innhold generert tilfeldig, og fremstår derfor helt ferskt fra gang til gang.

Sjekk ut videoen for ganske mange flere detaljer. Den er tross alt 33 minutter lang, men det holder du vel ut?

Hvis du er interessert i å skaffe de samme greiene som jeg har til spillet, finner du lenker her. Ingen av dem er sponset.

Akrylbrikkene: https://www.etsy.com/no-en/listing/68…

Leirbål med innebygd LED: https://www.etsy.com/no-en/listing/67…

Min samling med printbare gjenstander: https://www.thingiverse.com/thing:363…

The Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
The Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth
Bedømmelse
51star1star1star1star1star