Episode #145 – Kaniner og tog

Karnickel

  • 2-4spillere
  • 15mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Helt siden Snurre Sprett og før har kaniner vært søte dyr, men visste du at de var ganske vågale også? I spillet Karnickel skal kaninene samle gulrøtter. Men gulrøttene ligger på en jernbane; en aktiv jernbane! Ta det helt med ro, for når toget endelig kommer til å kjøre på kanine, hopper de bare til siden. En ganske farlig sport, men disse kaninene har trent lenge og vet når det er på tide å hoppe unna.

Jernbanen går i sirkel, og det er et tog som kommer til å kjøre rundt og rundt helt til noen har vunnet. På din tur får du trille 7 terninger. Resultatene er enten en kombinasjon av to farger, eller så viser det farten til toget- 1 eller 2. Togterningene legger du bort og du står igjen med resten. Nå skal du velge en av fargene du vil flytte på, ut fra terningene. Hvis 3 terninger viser fargen blå, kan du flytte den blå kaninen nøyaktig 3 hakk. Men du vil kanskje velge den ene gule for å flytte den gule kaninen ett hakk? Hvorfor vil du ønske å gjøre det ene i stedet for det andre? I slutten av hver runde, etter tog har flyttet på seg, får du samle inn gulrøttene du står ved. Men det er en hake ved det hele.

Karnickel

Rundt omkring på jernbanen er det altså gulrøtter. 1, 2 eller 3 stk. Et par steder kan du også miste en gulrot. Hvis du får oversendt noen terninger, triller dem og alle resultatene viser tog, så må de til midten. Da må du trille alle terningene og se hvor langt toget flytter på seg. Hvis det skal til å kjøre på en kanin, må kaninen hoppe av sporet, mens toget kjører videre. Alle kaniner som blir tvunget til å hoppe av mister mulighet til å sanke gulrøtter. De som står oppå en tunnel er trygge, men den ene tunnelen er så farlig at du faktisk kan få en gulrot mindre enn du begynte med. Når toget stopper, kan alle som er igjen på banen høste belønningen. Kaninene kommer tilbake på skinnene og så begynner neste runde.

Førstemann til 8 gulrøtter har vunnet (12 med 2 spillere). Dette er et meget enkelt spill, men det har en del elementer ved det som jeg liker. For det første er det et artig tema. En endeløs sirkel av kaniner som løper fra tog og sanker gulrøtter. Komponentene har sterke og friske farger og tiltrekker oppmerksomhet. For barn i alderen 6 år og opp så tilbyr spillet valgmuligheter med terningene. Det er ikke bare et enkelt trill-og-flytt-spill. Du kan velge å flytte en hvilken som helst kanin som vises på terningene, også andre sine. Da må det vurderes hvor stor sjanse det er for at toget kommer til å kjøre før det blir din tur igjen, så du kan gjøre noe før det skjer. I tillegg vet du ikke hvor langt toget vil flytte – om i det hele tatt. Det er ikke et vanskelig valg for voksne, men likevel har det noe å tilby også her. Ofte tar man litt unødvendig stor risiko bare for å få den ene ekstra gulroten, eller regner med at det går greit en runde til. Slik går det sjeldent, og kan skape mange artige situasjoner rundt bordet, spesielt når man tror man har sabotert andre, og så går det ekstra ille for seg selv.

Jeg syns det er et artig spill i en liten eske og godt egnet for familie med unge barn. Temaet vil sannsynligvis friste, og hvis man lager litt lyder med toget som det flytter på seg blir det ekstra moro for de minste.

Søk etter Karnickel her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.