Kingdomino – mitt kongerike for en dominobrikke!

Kingdomino

  • 2-4spillere
  • 20mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 216,-

Domino + Konge = Kongdomino, eller King, om du tenker engelsk. Kingdomino har en flott presentasjon og veldig enkle regler. Samtidig har det nok utstråling til å fremstå som et godt lite spill.

Forfatter Bruno Cathala er kjent for å ha lettfattelige regler i sine spill, ofte med familie som målgruppe. Kingdomino er intet unntak. Hva kan du få til med noen dominobrikker, små slott du bygger i 3D og noen trefigurer? La oss finne det ut!

Kingdomino er domino helt uten tall

Du skal bygge ditt (veldig lite) kongerike, bestående av et kvadrat som er 5×5 ruter stort. Hver domino-brikke er avlang og todelt, hvor hver del har et landskap på seg.

For å legge en brikke ved siden av en tidligere brikke, må minst én av landskapene stemme overens, hvis ikke har du ikke lov å legge ned. Det er stort sett reglene for plassering. Hvordan vinner man da?

Poeng! Ja, hva er vel et spill uten poeng? Noen av landskapene har poeng-givende markører. Jo fler du har av en type landskap i stor sammenheng, jo bedre.

Hver runde kan du velge blant flere brikker, avhengig av antall spillere. Brikkene har en prioritet, at hvis du tar den første, blir du startspiller neste runde. Tar du den siste, går du sist neste runde.

Under hver brikke er det et tall, som sier hvor verdifull den potensiell kan være. Jo høyere tall, jo mer verdi, og brikken går lengst bak i prioritet. Tar du en dyr brikke nå, får du senere valg neste gang. Ganske snedig mekanisme.

Komponentene i Kingdomino.

Du skaper ditt kongerike

Ditt rike blir ikke stort, men det er også litt av det flotte med det. Kingdomino varer i omtrent 15 minutter og reglene lærer man på 2 minutt. Veldig kjapt, enkelt og fint å ta en ny runde.

I senere tid har Queendomino kommet ut, og akkurat som jeg fryktet, ble det for komplekst. I tillegg tok det mye lenger tid, og passet ikke lenger for hva spillet er for noe.

Kingdomino har alt i akkurat passe mengder og er en lett anbefaling for et enklere spill som er kjapt å ta frem og sette opp.

Kingdomino kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Kingdomino (2016) fra Blue Orange Games
Bedømmelse
41star1star1star1stargray