Episode #2 og #3 Kjemp deg gjennom Svartedauen i Rattus

Rattus

  • 2-4spillere
  • 45mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 243,-

Illustrasjonen på esken sier med en gang hva temaet omhandler. Å lage et spill som baserer seg på en forferdelig periode i vår historie er virkelig en utfordring. Men de har virkelig fått det til. Solide komponenter, flott design og lettlærte regler.

Det handler selvsagt om svartedauden. Pesten sprer seg, og du må sikre dine folk sine liv. Dette kan du gjøre ved å strategisk plassere brikkene dine rundt i Europa og bruke karakterer som kan påvirke spredningen. Disse karakterene kan fritt stjeles fra de andre spillerne, men bare én av gangen. Selve karakterkortene er store og elegante, og solid utført.

Tross et dystert tema, er dette egentlig et koselig spill. Illustrasjonene bruker muntre farger og er enkelt tegnet. Dette gjør det ganske familievennlig og burde ikke være til skremsel.

Om Rattus trengte en utvidelse eller ikke, det er ikke lett å si. Men personlig syns jeg det er forfriskende å bytte ut superkreftene med nye. Og det er dette Rattus: The Pied Piper kan tilby. Med de nye kortene skal det velges 6, inklusiv originalkreftene. Dette kan enten gjøres ved å stokke bunken og ta de 6 øverste, eller velge kortene selv. Dette kan skape litt uvisshet i spillets gang, og hjelper til for å variere spillet.

Det introduseres nye brikker i spillet, avhengig av hvilke superkrefter som velges. Nonnene reduserer totalantallet med inntil tre idet rottene snus og skal ha opptelling. En motsatt ridder, med andre ord. Men her finner vi også to nye typer riddere med hver sin egenskap. Så har man magiker som kan lage medisin, medisin som kan redusere skaden på dine brikker når svartedøden trer inn.

Jeg syns Pied Piper er en forfriskende utvidelse, og liker å kunne velge ut 6 tilfeldige superkrefter. Plutselig kan man sitte med 3 riddere, og mister mange brikker om det er riddere som får gjennomgå. Superkreftene er godt balansert, det vil si, det er ingen som er mer overlegen enn en annen, det kommer helt an på bruken.

Rattus kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.