Knights – fra bonde til ridder – Episode #267

Knights

  • 1-1spillere
  • -spilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 109,-

Da jeg var liten var det ikke sjeldent jeg tenkte: «jeg skulle ønske jeg var en prins som kunne redde prinsessen og få halve kongeriket», ikke umulig inspirert av Askeladden-historier. I Knights, fra Blue Orange Games, får du kanskje denne muligheten. Sukk, tenk å være så liten igjen og kunne leve en slik historie i fantasien sin.

Gå tilbake til roten og gjenopplev å bli en ridder! Dette er en «velg ditt eget eventyr»-type bok, med noe nytt. Du får en tegneserie i Asterix & Obelix-stil, hvor tre brødre setter ut på oppdrag for å bli kongens riddere. Bare de modigste og mest ridderlige heltene vil klare det, og det er faktisk mulighet å dø underveis.

Fra bønder til Knights!

Du begynner som en bondegutt hvis daglige rutiner består i å pløye åkeren, høste åkeren, mate dyrene og alt det som må til. De tre bondebrødrene har sett seg lei, og reiser til hovedstaden for å gjøre noe ut av seg selv.

[wp_ad_camp_3]

De første åtte sidene er en ren tegneserie, men så stopper det plutselig opp. Du står ovenfor et bilde, men hvis du kikker nøye etter, er det noen tall å se. Disse tallene viser til tegneserierute-nummer, som du finner i klar rekkefølge i boka.

Tross klar rekkefølge, er bildene absolutt ikke sortert riktig. Dette er hulter i bulter, slik at du ikke kan vite hva du går til. På det bilde jeg henviste til i sted, står det gjerne «8», «127» og «51» og alle disse rutene henger sammen med bildet. Hvilket valg gjør du? Vel, bla om til den stripen.

Det er tydelig at Knights er laget for den yngre garden. For en voksen vil det være en del barnsligheter her, men jeg kan likevel sette pris på innholdet. I tillegg finnes det hemmelige tall i noen bilder. Hvis jeg ikke ser dem, går jeg glipp av noe.

For å bli en ridder, må man reise rundt i landet og finne armbånd. Disse er også gjemt i bilder og du kan fort gå glipp av dem. Noen bilder inneholder et måne-symbol, som indikerer at en dag har passert, av tre mulige. Når den tredje dagen er over, må du reise hjem.

Dette er en kjekk bok, som faktisk kan gjenbesøkes for å gjøre andre valg senere. Du kan til og med beholde progresjonen du hadde fra forrige gjennomgang til neste, for en helt ny opplevelse.

 

Knights kan kjøpes her.
Oppsummering
product image
Vurdering
1star1star1star1stargray
Brukere mener
no rating based on 0 votes
Produsent
Blue Orange Games
Spill
Knights