Little Dragons – komme så, søte må Pokémons! Eller drager.

Little Dragons

  • 2-6spillere
  • 15mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 223,-

Du har helt sikkert spilt en eller annen form for Lotto, være Dyrelotto, Disney-lotto eller lignende. Målet er det samme: finn to brikker med lik underside, blant en haug med brikker hvor kun baksiden er synlig. Little Dragons er litt som det – men har en liten tvist som gjør det mye mer interessant.

Brikkene i Little Dragons er små og søte drage-egg og har identisk bakside. Forsiden er en annen historie og viser flotte (og ikke minst søte) dragefigurer. Det er også et tall der, og det tallet er viktig.

Hvis tallet på egget er 9, betyr det at det finnes 9 slike drage-egg i samlingen. Når spillet er over, er det mulig å få bonus, hvis du har flest egg med 9 på, for eksempel.

Hukommelse som betyr noe i Little Dragons

Det er din tur; flipp et egg. Ok, du fikk en 7-er. Flipp et til. Enda en 7-er! Heldiggris. Siden du fikk to like, kan du faktisk flippe en tredje og siste, og hvis det også er en 7-er, får du beholde alle tre.

Flipp!

Et tomt egg! Det var leit. Da sier reglene at du kun får det tomme egget. Det er 1 poeng det også, men det er ingen bonus å ha mest. De to andre 7-erne du fant, må du flippe tilbake, så nestemann kan ta dem – hvis de vil.

Det er altså en smule flaks involvert. Er du grådig og går for 3 like, kan det gå ille, men det kan også gå meget bra.

Little Dragons bygger på et veldig enkelt konsept, legger på søt grafikk, og bare en klype med ekstra regler. Barn forstår dette veldig godt. Jeg har barn på 3, 4 og 11 år, og til og med 3-åringen er med på leken, venter på tur, og får velge hva slags egg han får beholde.

Selve taktikken om å samle på de forskjellige eggene er litt tapt, men spenningen blant barna er tilstede. Trekker du et av de mange tomme eggene? Får du to like? Skal du samle på en 9-er?

Noen av eggene fra Little Dragons
Bilde fra Outland Forlag

Jeg er ikke spesielt glad i Lotto. Det blir for enkelt og altfor mye flaks. Det er en fin trening på å finne to like og bruke hukommelsen, men som voksen så krever det litt ekstra å være med sammen med barna og gå gjennom til mål.

I Little Dragons syns jeg det er kjekt å være med, samt at man får de samme egenskapene som fra Lotto. Dette er en kjekk liten anbefaling for de minste barna.

Sjekk ut spillet her: https://www.outland.no/little-dragons-nordic

Little Dragons kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Little Dragons (2021)
Bedømmelse
41star1star1star1stargray