Lost Ruins of Arnak – Indiana Jones’ ekspedisjon og andre mytiske beretninger

Lost Ruins of Arnak

  • 1-4spillere
  • 120mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 594,-

Dun duh dundunnnnn, dun duh dunnnn, dun duh dunnnn dun duh duh DUH duh! Ja jeg er ingen fonetisk ekspert, og skal man først være på den ærlige siden, er det ikke mye Indiana Jones å finne i Lost Ruins of Arnak – bortsett fra temaet.

Du har nok sett på coveret og tenkt at «Ja, dette er endelig Indiana Jones-spillet jeg har sett etter!» og det var også det jeg og tenkte da jeg først fikk øye på det.

Og så åpner man eska, og får enda mer følelsen av å være plassert i et av eventyrene til Dr. Jones.

Som en av gruppene på ekspedisjon, handler det ofte om å være tidlig ute, men også skaffe verdifulle gjenstander og artefakter fra turen. Hvis du bekjemper en mytisk skapning på ferden, vil det også gi mye respekt.

Enten det er respekt, skatter eller gjenstander, er det summen av det hele som bestemmer vinneren i Lost Ruins of Arnak.

Lost Ruins of Arnak er et Deck Building spill med Worker Placement. En sjelden kombinasjon, men tydeligvis en veldig god en. For å sett ut en av dine veldig få arbeidere, må du spille et kort.

Kortet trenger å ha riktig symbol på seg for å sette ut arbeideren. I stedet for å sette ut arbeider, kan du bruke kortet til noe helt annet – men da mister du sjansen å sette ut arbeider med akkurat det kortet.

For å komme fremover i spillet trenger du penger, erfaringspoeng, urgamle våpen, eldgamle steintavler og mystiske juveler.

Hva er Lost Ruins of Arnak egentlig?

Det hele er et stort puslespill og det er opp til deg å gjøre det meste ut av de ressursene du har, kan få og vil trenge å bruke på veien til ære og berømmelse.

Spillebrettet, kortene, komponentene og egentlig alt sammen, har en fantastisk produksjonsverdi. Strålende gode illustrasjoner, gode klumpete steintavler og pilspisser, og enormt fargerikt på generelt grunnlag.

I tillegg er alt tydelig, og alt ser ut som det burde være i et evt. Indiana Jones-spill.

Når du ser dette spillet er det kun én ting du kan tenke på: Indiana Jones. Hvis ikke, er det tre filmer du bør se, som du ikke har sett ennå. Hvis du tenker Indiana Jones, er du på rett plass. Lost Ruins of Arnak – det beste Indiana Jones-spillet vi har?

Men, litt av grunnen til at jeg innledningsvis sa «ikke mye Indiana Jones å finne i Lost Ruins of Arnak», er fordi man veldig tidlig mister fokus på det fantastiske utseendet, og heller retter øynene mot ressursene.

Tanken blir litt som dette: Jeg trenger 2 penger, 2 grønne og 1 pil for å gå dit, bruker kortet med jeepen for å gå der, veksle inn det jeg betalte og får tilbake 2 steintavler og 1 fear kort, som jeg kan kaste når jeg får en rød juvel som jeg kan bruke på å få opp den tracken som gir meg en ny grønn…

Temaet forsvinner dessverre, men selve spillet er skikkelig solide saker. Valgene blir vanskelige, og timingen er essensiell. I videoen forteller jeg hva jeg syns og forklarer også om hvor god énspiller-delen er å spille.

Lost Ruins of Arnak kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Lost Ruins of Arnak (2020)
Bedømmelse
51star1star1star1star1star