Episode #125 – Kurtiser prinsessen og vinn hennes hjerte

Love Letter

  • 2-4spillere
  • 20mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 98,-

Omtrent hver gang jeg viser dette spillet til noen, rynker de på nesen. En knallrød fløyelspose med teksten «Love Letter» er kanskje ikke det beste salgsargumentet når det presenteres for mannfolk. Men når jeg nevner hvor enkelt det er og hvor kort tid det tar å spille, så blir de fleste med på en liten prøverunde. Og når prøverunden og resten av spillet er over, tar det ikke lang tid før jeg hører «Dette var kult!». For det er faktisk ganske kult.

Spillet består av 16 kort og 13 små, røde kuber. Men med så få komponenter har designeren virkelig klart å lage et interessant spill, fullt av bløffing og en god dose med flaks. Historien bak spillet er ganske uvesentlig, men for de som ønsker, så kan de lese historien i regelheftet samt historien bak personene som det er bilde av på kortene. Ditt mål er uansett å få sendt dine kjærlighetsbrev til prinsessen. Men det er så mange av det kongelige hoff som ikke vil ha noe av det og vil prøve å stoppe deg.

Her er kubene erstattet av enkle og søte hjerter
Her er kubene erstattet av enkle og søte hjerter

Det deles ut 1 stk kort til hver spiller, samt et tilfeldig kort som legges til siden. På din tur trekker du et kort fra bunken, og så må du spille et av de to du nå har på hånd. Teksten på kortene dikterer hva som skjer når du spiller det ut, så reglene her forklarer seg nesten selv. Hvis du spiller en Guard, kan du velge en annen spiller og prøve å gjette hva slags kort de sitter med på hånd. Om du treffer, er de ute av runden. Tar du feil, så skjer det ingen ting, men turen går videre. Så enkelt er det altså. Trekk et kort, spill et kort.

Alle kort som blir spilt skal ligge synlig for alle, slik at det blir lettere og lettere å gjette hva de andre har på hånd. Noen kort lar deg sammenligne ditt ene kort med en annens kort, og den med lavest verdi er ute av runden. Når du er ute av runden, må du vente til noen har vunnet. Det skjer enten ved at det bare er en spiller igjen som ikke er ute, eller at trekkbunken går tom. Og det skjer fort, siden det bare er 16 kort totalt.

Men det er så mye mer! Countess-kortet må du kaste fra deg om du også har Prince eller King. Men du kan også kaste det fra deg frivillig, for å lure de andre spillerne. For Countess har nemlig verdi 7. Det er det høyeste kortet i spillet bortsett fra Princess, som er 8. Om trekkbunken går tom, er det den med høyest verdi som ennå ikke er ute av runden som går av med seieren. Så å kaste 7-er kortet er ganske vågalt om du ikke blir tvungen til det. Men da kan andre spillere tenke at du har nettopp King eller Prince. Eller kanskje Princess? Du sitter gjerne med en Baron eller Handmaid, men det er lite sannsynlig.

Spillet går i flere runder, helt til en spiller har skaffet seg nok gunst hos prinsessen, avhengig av antall spillere. Det står at det går fra 2-4 spillere, men det er ikke fullt så gøy med 2 spillere som med 3 og 4. Uansett så er dette et meget flott spill som er lett å anbefale, og kan læres på få minutter. Rundene går kjapt unna, så det er lite nedetid. I tillegg så blir det god stemning rundt bordet når usannsynligheter slår til, som at noen klarer å gjette hvilket kort du har med én gang, så du er ute før du får begynt. Heldigvis er det kort tid igjen til neste runde, og det er underholdende å følge med på de andre spillerne.

Tommel opp? Tommel opp!

Love Letter kan kjøpes her.

One thought on “Episode #125 – Kurtiser prinsessen og vinn hennes hjerte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.