Mask of Anubis – Fortsett å snakk, så redder vi hunden

Mask of Anubis

  • 2-7spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 759,-

Det er ingen hund som trenger å reddes – er det? Jeg er litt usikker, men når spillet Mask of Anubis er over, skal en hund traversere en labyrint i en pyramide, basert på våre oppdagelser.

Hvis vi har gjort feiltrinn, klarer ikke hunden å finne frem til den store skatten.

Et annet spill med navn Keep Talking and Nobody Explodes omhandler mye av det samme som Mask of Anubis.

Én spiller bruker en app på mobil eller data, mens resten av spillerne kun forholder seg til det som blir sagt, og ellers analoge komponenter. Og da har vi jo et brettspill.

Når spillet starter, vet vi ingen ting. Maske-spilleren starter opp appen, setter mobilen i masken, og holder masken foran øynene. Da blir det en slags augmented reality.

Når spillet starter, befinner du deg i en godt opplyst pyramide. Men, du kan ikke bevege deg. Du kan begeve hodet og kikke rundt, og appen følger bevegelsene dine.

Samarbeid i Mask of Anubis – men kun med ord

Kristian med Mask of Anubis-masken foran ansiktet.
Hvem er maske-nissen?

Hva nå? Du kikker rundt, og der vil du se mange forskjellige ting. Fakler og bilder på veggene, stein-formasjoner på bakken, stående sarkofag-aktige ting og blomster.

Hvor disse er plassert, hvordan veien du står på ser ut og retningen derfra, er ting du må kommunisere til resten av spillerne – kun ved bruk av ord.

Resten av spillerne skal bruke det du sier, og finne frem komponenter som tilfeldigvis ligner på det du ser i appen, og prøve å danne et fysisk bilde av det du beskriver.

Etter et minutt er sesjonen over, og du kan se på makkmesterverket. I Mask of Anubis er det kun lov å manipulere kartet mens noen bruker masken, så når du er klar til å kommentere, kan du ikke flytte på ting.

Nå vet vi ett bruddstykke av labyrinten, men vi trenger mer. Neste spillers tur. De blir plassert i et annet tilfeldig sted i labyrinten. Kanskje det er i nærheten av der du stod, kanskje ikke.

Sammen må dere bruke detaljene dere har funnet, og se om ting kan henge sammen. Etter X antall runder er spillet over, og da må dere ha funnet en hund, en sammenhengende vei og selvsagt målstreken.

Deretter vil appen instruere hvordan hunden skal bevege seg i den fysiske labyrinten dere har bygd. Hvis alt stemmer på en prikk, har dere klart det. Gratulerer!

Som vanlig: sjekk ut videoen for detaljer og hva vi liker og ikke liker om spillet og hvem dette kan passe godt for.

Mask of Anubis kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Mask of Anubis
Bedømmelse
41star1star1star1stargray