Episode #149 – Mount Everest

Mount Everest

  • 2-5spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Mount EverestVerdens høyeste fjell. Prestisje. Utfordring. Frihetsfølelse. Det finnes mange motivasjoner for å dra opp verdens største fjell. Men det finnes dessverre også mange livsfarlige utfordringer på veien. Mangel på energi, dårlig vær og uhell. Derfor er det mange som velger å hyre hjelp for å lede dem til toppen. En erfaren fjellklatrer er tingen, spesielt en som kan veien og kjenner alle farene. Det er her du kommer inn i bildet.

Turister står i kø for å komme til topp. Det finnes rike turister som betaler godt, ellers sportsturister som ønsker en real utfordring. De betaler mindre, men er lettere å ha med seg opp på grunn av deres kondisjon. Du styrer to fjellguider som skal lede turistene til topps. Du bestemmer helt selv hvordan du vil gjøre det. Skal du ta dem fort opp og ned og håpe at været holder? Sender du opp en til å sette opp telt i forveien? Har du med deg nok surstoff? Og ikke minst, hvilken vei tar du opp? Det er du selv som må gjøre disse valgene og bedømme situasjonen og værvarselet. Tar du feil og mister turister på veien, skaper det et dårlig rykte for deg og du taper penger.

20140423-201739.jpg

Hvis du har spilt spillet K2 så kjenner du allerede hovedmekanismen. Hver dag trekker du 6 kort og velger 3 av dem. De 3 andre kortene får du velge blant neste runde. Kortene forteller deg hvor langt ned eller opp du klarer å klatre, eller gir deg ekstra oksygen eller enda større anstrengelser. Du må bruke alle kortene i løpet av spillets gang, så planlegging er viktig. Men hvis du blir for ivrig og klatrer mye på en gang så må du kanskje ta noen ufrivillige pauser for ikke å slite ut turistene.

Mount EverestSpillet går over 18 dager, og du har inntil 6 dager med værvarsel om gangen. Været er veldig viktig å følge med på, og spesielt hvor på fjellet det slår til. Det kan være storm mellom 6-7000m høyde, mens det er fint både over og under. Pass på hvor du setter opp telt og hvor du etterlater turistene. Hvis du får noen turister til toppen er det knallbra, og du scorer poeng. Men de skal også ned igjen – i live!

Mount Everest er et spill som krever en god del planlegging fra din side. K2 er til sammenligning er mye enklere spill med mer strømlinjeformede regler. Sånn sett tar Mount Everest lengre tid å spille og krever mye mer av deg enn sin forgjenger. Dine klatrere kan ikke dø denne gangen, men det kan turistene. Så det er et nytt lag med behandling, spesielt når kortene du starter med ikke inneholder oksygenkort. De må du oppgradere til. Jeg liker K2 bedre, men hvis du føler for en sterkere utfordring så er nok Mount Everest veien å gå. Det er et solid spill, med mye av det jeg likte fra forgjengeren, pluss litt til. Som en bonus, hvis du også eier K2, kan du bruke kartene fra dette spillet med reglene fra K2. Du får altså en utvidelse til K2 samt et helt nytt spill på kjøpet.

Søk etter Mount Everest her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.