My First Stone Age – Min første steinalder

My First Stone Age

  • 2-4spillere
  • 15mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 448,-

Husker du da mammuten eksisterte? Ikke jeg heller, men det er svære dyr som ofte er det første man tenker på når noen sier Steinalder. Objektivet i My First Stone age er: hvem klarer å bygge tre hytter først? Det er en kamp mot hukommelsen i dette barnespillet fra Z-Man Games.

Dette er et spill av lettere kaliber. Hvis du kjenner til storebrorspillet Stone Age, vet du allerede godt hva dette handler om. Siden denne utgaven er for barn, er det selvsagt store forandringer. Utrolig nok så er terningen tatt bort. Litt uvanlig for et barnespill, gjerne.

Spillebrettet til My First Stone Age hvor spillet er godt i gang.

Båtene er borte. Arbeiderne er borte. Hva er igjen? Spørsmålet er egentlig…

Hva har de lagt til i My First Stone Age?

I stedet for terning skal du nå bruke hukommelsen. I stedet for poeng handler det nå om å bygge trehytter tre hytter først (hei, orddeling, folkens). Hvem er best til å huske?

[wp_ad_camp_3]

For å bygge en av hyttene i My First Stone Age, trenger du tre ressurser. Elfenben, blåbær, krukker, fisk og pilspiss er blant ressursene du kan velge. For å få ressursen du vil ha, må du flytte spillerbrikken din frem til det feltet som har ressursen.

Rundt brettet ligger det brikker som i utgangspunktet er stokket og har bildesiden ned. Hvis du vil flytte tre steg frem, trenger du finne brikken som viser terningen med tre prikker.

Ressursene samler du skjult foran deg, så ikke alle vet nøyaktig hva du har. Når du endelig har nok ressurser, må du finne brikken som kan bygge hus, og huset er en større brikke, formet som et hus, som du setter vertikalt ned i «landsbyen» foran deg.

My First Stone Age er et flott lite spill som voksne kan spille sammen med de yngre barna og fremdeles ha det gøy. Det er en aktivitet med mening bak, og barna lærer å vente på tur, huske hvor ting ligger, og forstå oppgaven om å samle ressurser for å fullføre målet.

My First Stone Age kan kjøpes her.