Oceanos, ned i havets dyp – Episode #278

Oceanos

  • 2-5spillere
  • 45mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Det finnes mengder av spill hvor målet er å samle på forskjellige sett, enten det er farger, ikoner eller type ressurs. Oceanos er intet unntak og bruker grafikk som blikkfang.

Forfatter Antoine Bauza står bak dette spillet, og hvis du kjenner navnet, vet du at han er kjent for å ha enkle, men likevel kjekke spill.

Du kan selvsagt sjekke mine anmeldelser av et par andre av hans spill, som 7 Wonders (en av mine første episoder) og Takenoko.

Utforske dypet i Oceanos

Nede i dypet finnes det mange ting og skapninger som er verd å utforske, og her skal du få poeng for mye av det du gjør.

Spillet går over tre runder, og hver runde består av flere turer med å trekke kort, for så å legge kortene ned på bordet for å danne et stort bilde.

Dette bildet kan inneholde korallrev, fisker og dyr, skatter, krystaller, ubåter og kraken-symboler. Hver ting har hver sin funksjon i spillet.

Hver tur velger alle spillerne, med unntak av startspilleren, et nytt kort, og det gjør de samtidig. Når alle har valgt, avsløres kortene, og de legges ned i samlingen sin. De kortene som ikke ble valgt blir så gitt til startspilleren, som kan velge blant restene.

Hvis du ønsker flere kort å velge blant, trenger du å oppgradere ubåten din. Ubåt-oppgraderinger hjelper blant annet for å trekke flere kort, kunne få poeng for et flerfoldig dyreliv i samlingen din, hente flere skatter, men også å kunne beholde flere kort per tur.

[wp_ad_camp_3]

 

Mange valgmuligheter

Du kan få poeng på mange måter i Oceanos. Å få et rikt dyreliv er én måte, men da må du også oppgradere ubåten. Oppgraderinger hjelper deg å enklere få til poeng, men da må du gjerne si nei til en annen poengmulighet for å få til oppgraderingen.

Du kan få poeng ved å samle skatter, men det innebærer at du presser lykken og kan ende opp med lite eller ingenting.

Hvis du har et stort, sammenhengende korallrev, er det verd mange poeng, og du vil helst få dette til samtidig som du får poeng på andre måter.

Søk etter Oceanos her.
Sammendrag
Dato
Spill
Oceanos (2016) fra iELLO Games
Bedømmelse
41star1star1star1stargray