Orbit Battle – Taktisk romkrig på norsk

Orbit Battle

  • 2-2spillere
  • 45mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 174,-

Du er en kommandør med ansvar for åtte romskip og fem kampringer i Orbit Battle. En meteor har ødelagt planeten din og du søker et nytt hjem. Tilfeldigvis er det akkurat samme situasjon for en annen kommandør for en annen hjemplanet. Dere har tre planeter mellom dere, og kun førstemann til hver planet får erobre dem. Det er duket for Orbit Battle.

Slik starter historien. Spillet er 100% abstrakt, men temaet hjelper på forståelse av regler, og ikke minst er science fiction noe jeg liker spesielt godt. I Orbit Battles tilfelle, brukes også sterke retro-aktige farger. Det kan man sette pris på.

For å vinne, må du sikre deg to av de tre planetene som står på midten av brettet. Eneste måten å gjøre det på, er å sende tre av dine skip før motstanderen sender tre av sine skip. Høres enkelt ut, men det er en hake ved det hele.

Alle skip skal og må bevege seg to felt, og ikke på skrå. Det betyr: ikke ett felt og ei heller tre. To. Denne begrensningen gjør alt meget interessant, og du må tenke godt gjennom valgene dine. For å erobre en planet, må du sende inn et skip, og det må gjøre det på sitt andre flytt.

Det er ikke mulig å slå ut fienden her. Du kan derimot fange noen av skipene ved hjelp av kampringer. De kan flytte seg hele fem felt, men igjen: ikke færre. Posisjoneringen og telling av felt blir meget viktig, og et fanget skip kan ikke frigis igjen. Siden flyttingen er så utrolig låst til nøyaktig antall, føles spillet ganske fresh.

For å gjøre situasjonen enda mer prekær, finnes det teleporteringsstasjoner i hvert hjørne av brettet, som sender deg til et valgfritt annet hjørne. Bare for å ha litt ekstra å tenke på? Nei, de er svært nyttige for å få en god posisjon på brettet.

I teorien varer spillet i omtrent 20-40 minutt. Det gjør også sjakk. Problemet med begge spillene er at man har lov å tenke. Og i Orbit Battle er det mye å tenke på; ikke minst mye å telle. Hvis jeg skal spille dette igjen, blir det med en sjakklokke. Det gjelder forøvrig også sjakk.

Bilde av spillebrettet til Orbit Battle.
Kilde: orbitbattle.com

Som du skjønner finnes det null flaks i spillet. Alt er åpent og alle brikkene er allerede på brettet. Det er opp til deg å utmanøvrere motstanderen. Hvis du liker den type utfordring tror jeg Orbit Battle er en fin anbefaling. Reglene lærer du på to minutt (bare sjekk videoen) og du er i gang.

Spillet er godt, men det er ikke for undertegnede. Jeg foretrekker spill hvor alle har en sjanse til å vinne. Forestill deg å prøve deg i sjakk mot Magnus Carlsen. Du vil tape. Ja, det er sikkert spennende å spille med en kjendis, men det er ikke poenget: du vet du vil tape.

Orbit Battle kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Orbit Battle (2018)
Bedømmelse
41star1star1star1stargray