Palm Island – når spillebord blir overflødig

Palm Island

  • 1-2spillere
  • 15mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

«Palm» har dobbelbetydning på engelsk og betyr håndflate på norsk. Palm Island er ikke bare et spill om en øy med palmer, men også et spill man spiller i håndflaten. Faktisk er det å ha et bord en liten ulempe.

I spillet skal du starte fra bunnen av, trene opp tømmermenn og fiskere, bygge hus, markeder og templer. Alt dette gjøres ved hjelp av 17 kort, og etter 8 runder er spillet ferdig, og først da finner du ut om du har gjort en god nok jobb.

Enkel kort-anatomi i Palm Island

Hvert kort er delt i to deler, i tillegg er det to sider på det, som tilsammen gir fire deler. Det er den øverste delen som gjelder, og der er det opptil tre forskjellige ting du kan gjøre med det. Flippe sidelengs, flippe opp-ned eller flippe rundt, indikert av piler som viser akkurat det du trenger å vite.

Anatomi av et av spillekortene i Palm Island.
Bilde fra portaldragon.com

Kortene du flipper, havner bakerst i bunken, og her vil du merke – hvis du spiller på et bord – at det ikke er veldig praktisk. Du må hele tiden legge et kort i bunnen av bunken. Da er det like greit å holde det i hånda, som du kan se i videoen, og Palm Island får bekreftet hvor passende ordspill det faktisk har.

Flippeti flipp flipp

Det krever en liten tilvenning å holde kortene i hånda, men det går seg greit til. Når spillet er ferdig, kan du sjekke opp poengene dine mot visse prestasjoner, og har du klart det, kan du få belønning i fremtidige spill, som gjør det enklere å låse opp de andre prestasjonene.

Det høres kanskje ut som du spiller Palm Island alene, og til nå i anmeldelsen, er det korrekt konklusjon. Spill-esken kommer med to kopier av de 17 kortene. Da kan man spille sammen på lag mot naturkatastrofer, eller mot hverandre og prøve å kjempe til seg ressurser som bare går til førstemann som får det til.

Hvordan man spiller-animasjon
bilde fra portaldragon.com

Jeg foretrekker å spille dette alene, og det er et perfekt spill å ta med seg på tur, for det tar fryktelig liten plass og kan gå i en kortholder i lomma, og du trenger ikke bord engang for å spille det.

Å spille sammen med noen er kjekkere enn å spille mot noen, for i sistnevnte er det lite kommunikasjon, og eneste interaksjonen er i rundeslutt, når man skal sammenligne hvem som får de fellesressursene tilgjengelig. I samarbeid, er det hele tiden viktig å koordinere ressurser for å forberede seg til kommende naturkatastrofer.

Alt i alt er Palm Island et veldig kult og lite spill, med nok å tenke på til å være utfordrende. Anbefales.

Palm Island kan kjøpes fra Grimfield Games her.

Søk etter Palm Island her.
Sammendrag
Dato
Spill
Palm Island
Bedømmelse
51star1star1star1star1star