Paper Tales anmeldelse – Episode #286

Paper Tales

  • 2-5spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 358,-

Sivilisasjonsbyggingsspill (wow, langt ord) er ofte veldig stilige, fordi man starter fra null og bygger seg opp derfra. I Paper Tales skal man gjøre omtrent det samme, bare i mye mindre skala.

Dette er et kortspill hvor drafting er en viktig del av prosessen. Å drafte, vil si at man får et utvalg med kort, må velge noen å beholde, og sende resten videre til sidemannen, som kan velge blant resterende kort, mens du får kortene fra din andre sidemann og velger igjen blant dem.

Du skaper historien i Paper Tales

Ok, temaet i Paper Tales er syltynt. Hver spiller skal skrive sin sivilisasjons historie ved hjelp av kortene, men det trenger du ikke tenke på. Bare husk at du har naboer du må krige mot og en by du skal bygge opp.

Spillet går over fire runder, og i hver runde skal spillerne gjøre 6 trinn, hvert trinn gjøres simultant.

  1. trinn drafter man kort.
  2. trinn spiller du ut de kortene du vil.
  3. trinn er det krig.
  4. trinn får alle inntekt.
  5. trinn er det mulighet å bygge en bygning.
  6. trinn kommer tidens tann og mange enheter vil dø.

En ny 7 Wonders?

Jeg skal ikke stikke under stol og ikke si at spillet minner veldig på 7 Wonders. Styrken til Paper Tales kommer i krystallklar ikonografi. I 7 Wonders finner du mange ikoner å forholde deg til, i tillegg må du ha forståelse for hvordan du kan få kort gratis, ved hjelp av oppgradering, hvordan underverkene fungerer, hvordan du kan få ekstra penger og hvordan de grønne kortene gir poeng.

Slike ting finnes ikke i Paper Tales. Alle spillere får utdelt flotte jukselapper som viser hva alle slags ikoner betyr og når de trer i effekt. Det er ingen forvirrende poengtelling til slutt og man skal egentlig ikke ha behov for å stille spørsmål underveis.

Paper Tales vil erstatte 7 Wonders for meg når det gjelder å introdusere ikke-gamere til hobbyen, men 7 Wonders kommer til å forbli i samlingen min, da jeg har utvidelsene som Leaders, Cities og Babel, som alle gjør spillet til noe bedre, men altfor vanskelig for nybegynnere.

Paper Tales kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Paper Tales av Catch Up Games
Bedømmelse
41star1star1star1stargray