Pokémon kortspillet – fang dem alle nå!

Pokémon Trading Card Game Battle Academy

  • 2-2spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 299,-

Jeg har aldri vokst opp med Pokémon-kortspillet. Det var Magic: The Gathering som regjerte. Jeg har alltid vært klar over at det eksisterte, spesielt da det ble tegnefilm som gikk på lineær-TV hele tiden. Nå har junior fått øynene opp for at kortene er mer enn å bare «flippe» kortene mot andre barns kort, det er faktisk et spill også.

I Pokémon-spillet, er du en Pokémon-trener, som har fanget mange av disse magiske skapningene. I dette universet syns dyrene det er kjekt å slåss mot andre Pokémons, og det er vanvittig høy prestisje å vinne i turneringer.

Pokémon – enkle regler, mye dybde og litt flaks

Reglene for spillet er enkle: du trenger en kortbunke med 60 Pokémon-kort, ellers er det ingen krav til hva slags kort du kan ha. På din tur kan du spille så mange kort du vil, men det er selvsagt noen restriksjoner.

En tur går slik:

  1. Trekk et kort
  2. Spill et energi-kort
  3. Spill så mange andre kort du vil og har lov til
  4. Angrip motsanderen

Enkelt og greit. Du får et premie-kort om du slår ut motstanders Pokémon, og har du fått 6 premier, så har du vunnet. Alternativt vinner du om motstanderen har gått gjennom alle 60 kort de startet med. Du vinner også om motstanderen ikke har flere Pokémons foran seg.

Pokémon – kjøp samle kjøp samle!

https://youtu.be/QI_udye7r4I
Junior gjør seg klar til et skikkelig angrep i Pokémon.

Med enkle regler kommer enkle forutsetninger: du må kjøpe! Joda, du kan fritt bestemme hva slags kort du skal ha i din bunke med Pokémon, men vit dette: noen av dyrene er fullstendig ubrukelig. Ett av dem kan ha 200 helse og angripe for 100 ved bruk av én energi. En annen kan ha 40 helse og angripe for 30 skade, men trenger 2 energi for det.

Mer kostbare dyr kan være mye svakere enn andre, og slik er det bare. For å unngå dette, må du kjøpe såkalte booster-pakker, som gir deg tilfeldige kort, og satse på at du får noe som er bra.

Enkelte kort er bare helt elendige, mens andre er kjempegode. Det er ingen balanse på kostnad og verdi, og hvis du vil ha sjanse til å vinne, trenger du gode kort. Det betyr at foreldrene må ut med penger.

Heldigvis er spillet kjekt å spille, spesielt hvis man går for ferdige pakker, slik som Battle Academy eller enkeltstående kortbunker med ferdig innhold, da kan man ha en god og jevn opplevelse hvor begge parter kan vinne.

Digital Pokémon som ikke er Go.

Nei, det er ikke et ordspill på «god», men det engelske ordet fra «Pokémon Go». Selve kortspillet er også implementert på tablets og for Windows-maskiner. Det er en veldig god implementasjon med mange muligheter for å bygge sine egne kortbunker, samle på kort og tjene kort.

Bare ved å spille mot AI-motstanderne og vinne over dem, låses det opp kort som kan brukes i fremtidige spill.

Skjermbilde fra Pokémon kortspillet på iPad
Her mot AI-en «Zach», som jeg bare trengte at gikk tom for kort før meg.

Pokémon kortspillet har en del flaks ved seg og legger opp til at man må investere penger for å få akkurat de kortene man vil ha. Men bare med versjonen Battle Academy, får man hele tre ferdige kortbunker man kan spille mot hverandre og ha flere gode opplevelser med.

Hvis du er nysgjerrig på Pokémon kortspillet er det en meget god plass å begynne, og det medfølger steg-for-steg instruksjoner på hvordan man spiller det.

Dette er et spill hvor man trenger å lage en kortbunke før spillet begynner, og det er jeg ikke spesielt tilhenger av. Spill som Lord of the Rings eller Arkham Horror har mye av det samme, men der vet man nøyaktig hva man får når man kjøper kortpakker.

Pokémon Trading Card Game Battle Academy kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Pokémon Trading Card Game Battle Academy
Bedømmelse
41star1star1star1stargray