Episode #124 – Pompeiis undergang

The Downfall of Pompeii

  • 2-4
  • 45m
  • Gamezone.no: Søk

Du har nok helt sikkert hørt om Pompeii, gjerne gjennom undervisning i skolen. Pompeii ligger i nærheten av en inaktiv vulkan ved navn Vesus i Italia. Da Vesus fikk utbrudd i år 79, ble Pompeii begravet under seks meter med aske. Denne gangen skal du være med på dette, men hendelsen er delt opp i to forskjellige faser i spillet. I første fase gjelder det å få inn dine innbyggere i byen – så mange som mulig. Men i den andre fasen så skal du få ut så mange som mulig. Hvordan fungerer det?

I første fase er byen helt tom. For at du skal sette ut familiemedlemmer i byen så trenger du kort som korresponderer med bygningene i byen. På din tur skal du spille et kort og sette ut en av dine folk i det bygget som kortet henviser til. Hvis første jærtegn har kommet, er det muligheter for slektninger å komme inn. Da kan du få inn ekstra familiemedlemmer hvis du plasserer den første brikken din i et bygg det allerede er folk i. På denne måten fylles byen opp gradvis og spredt ut over det hele. Når du trekker et jærtegn fra kortbunken så skal du velge en av dine motstanders brikke og pelme den opp i vulkanen. Vulkanen er en fysisk vulkan som stikker opp fra brettet og som skjuler dens innhold.

Pompeii

 

Men så kommer det første utbruddet. Vulkanen er visst aktiv likevel! Nå gjelder det å få ut så mange som mulig fra byen, og vi går nå over til den andre fasen av spillet. Nå er det ikke kort som gjelder, lenger, men brikker som trekkes opp fra en pose. På din tur skal du nemlig først trekke en brikke, plassere lava i byen og så prøve å komme ut med dine brikker. Men du får bare mulighet til å flytte to brikker om gangen. Og hvor langt brikkene kan flytte, avhenger av antall brikker den står sammen med i ruten sin. Når du trekker en brikke, skal den plasseres inntil like symboler fra tidligere brikker. Symbolene er jevnt fordelt over byen og alle har en startposisjon. Men det kommer ofte anledninger til å legge en brikke over andre sine brikker, noe som sender dem rett oppi vulkanen.

Spillet er over når alle brikkene er ute av byen eller at vulkanbrikkeposen går tom. Den som fikk ut flest folk har vunnet. Det handler om flest folk i antall og ikke prosentvis best, så i første fase er det bare å pøse på med folk, for da øker sjansen din for å få ut flere fra byen i andre fase. Når spillet er over er vinneren den som fikk ut flest folk. Dersom det er likt med antall folk, løfter du bare opp vulkanen og ser på antall ofre. Den som hadde flest ofre i vulkanen taper en eventuell uavgjort.

The Downfall of Pompeii er et eldre spill fra 2004 og har vært ute av print en stund. Men nå er det altså tilbake – denne gangen med en plastvulkan i stedet for papp, så den er mye mer slitesterk. Ellers er spillet identisk, med unntak av noen ekstra lavabrikker for økt variasjon. Som du sikkert har skjønt så er dette et virkelig plagespill. Du skal gjøre ditt beste for å plassere dine folk inn i byen og så nært utgangene som mulig, samtidig som du skal gjøre det du kan for å kaste dine motstandere i vulkanen. Men de kommer garantert til å gjøre det samme mot deg, så vær beredt.

Siden spilletiden er relativ kort (45 minutt) så er det ikke farlig å miste noen brikker nå og da, det er faktisk veldig morsomt. Du har ikke brukt veldig lang tid på å bygge deg opp, så det å miste noen føles ikke som et stort tap. Tvert imot, så blir du kanskje enda mer giret på å ta hevn! Men hvis du ikke liker slik direkte konfrontasjon, så er nok ikke dette for deg, for her plages alle til enhver tid.

Søk etter The Downfall of Pompeii her.
Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.