Episode #30 – Råkjøring i Rallymann

Rallyman

  • 1-4spillere
  • 45mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 649,-

Hver gang det er snakk om bilspill, så er det som regel PitchCar eller Formula D(e) som nevnes. PitchCar er morsomt nok, hvor man knipser avgårde brikker for å vinne. Det er en morsom mekanisme som ikke er for ofte i brettspill. Formula D er en annen sak. Spillet fyrer opp til konkurranse, men det tar mye lengre tid enn nødvendig, og favoriserer den eller de som leder.

Rallyman tar en ny vri på det. Hver spiller kjører for seg selv, med to turer mellomrom fra spillerne. Spiller 1 går først, og går så igjen. Deretter spiller 2. Så 1, 2 og deretter 3. Dette skaper luft mellom kjørerne, akkurat som i virkelig rally, der bilene kjører med 1 minutts mellomrom fra start.

For her handler det ikke om å komme først i mål, men å gjøre det på kortest mulig tid. Hver gang du slutter turen din, er det det siste giret du brukte som bestemmer hvor lang tid du har brukt den turen. 5. gir er 10 sekund, mens 1. gir er hele 50 sekund. I slutten av spillet, er det den som har kortest tid som vinner. Men det skal kjøres 3 baner før vinneren avgjøres.

Banene fins det hundre, om ikke tusenvis av kombinasjoner av. 4 deler kan snus og vendes på, og man må ikke lage en loop, for det skjer jo ikke i rallykjøring. Der er det start og slutt. Banene er veldig varierte og inneholder kjøring gjennom bebygde strøk, fjell, skog, slette og mer.

Hvert terningkast er giring, og tillater flytting på brettet. Men du må bestemme om du vil gire opp eller ned, for giret du slutter med, bestemmer hvordan du kan starte neste runde. Har du for høy fart i en sving, går det galt. På terningene er det også varselsymboler. Hvis du får 3 varsler i løpet av turen din, kan det gå galt, og du kan få skade – som gjør at du får bruke færre terninger per runde.

Mekanismen er virkelig unik, og den åpner for taktikk og sjansespill. Når man først får 2 varsler, skal man trosse farene for å få den optimale kjøringen, eller skal man stoppe? Jeg liker dette spillet veldig godt, og kan varmt anbefale det om du har lyst på et flott bilbrettspill.

Rallyman kan kjøpes her.

One thought on “Episode #30 – Råkjøring i Rallymann

  • 3. april, 2012 kl 20:02
    Permalink

    Jaddah, testet godt

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.